REKLAMI GEÇ

Honaz’da 500 yıllık 2. Murat Camisi restore edilecek

Honaz’da 500 yıllık 2. Murat Camisi restore edilecek

Honaz’da bulunan 500 yıllık 2. Murat Cami’nin restore edilerek ayağa kaldırılmasını sağlayacak proje Honaz Belediyesi ile yüklenici firma arasında imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Kasım 2019 Salı, 10:22

Honaz’da 15. yüzyılda Sultan 2. Murat tarafından yaptırılan 2. Murat Camisi’ni ayağa kaldırılması için ilk adım atıldı. Caminin duvarları her geçen yıl daha fazla yıkılırken, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek camide uzman ekiple incelemelerde bulunmuştu. Yapılan incelemelerin ardından caminin restore edilerek ayağa kaldırılması için çalışmalara başlandı.

Bu kapsamda Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ile 3A Proje ve Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Karakaya arasında sözleşme imzalandı.

Sözleşme kapsamında Sultan Murat Cami’de rölöve, restitüsyon, restorasyon, inşaat mühendisliği, mekanik mühendisliği, elektrik mühendisliği, çevre düzenleme projelerinin ve zemin etüt raporlarının hazırlanması ile ilgili olarak anlaşmaya varıldı.

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ile 3A Proje ve Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Karakaya sözleşmeye imza attı.

Bu imzanın tarihi önem taşıdığını belirten Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Bize atalarımızın yadigarı olan 2. Murat Camisi’nin restore edilerek ibadet edilebilir hale gelmesi için sözleşmemizi imzaladık. Bizim için çok değerli olan bu yapı muhakkak ayağa kaldırılmalı. Önce restore edilecek, daha sonra ayağa kaldırılacak 500 yıllık camimizi en güzel şekilde yapacağız. Tamamlandıktan sonra bu tarihi camide hep beraber namaz kılacak, ibadetlerimizi yapacağız. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar

BOZKURT   -  Bağlantı 19 Kasım 2019, 20:38

Sözde milliyetçi başkanlar tarihin talan edilmesine göz yummuşlar. Tebrik ediyorum YÜKSEL kepenek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı