REKLAMI GEÇ

Honaz’da yaşam normale dönüyor  

Honaz’da yaşam normale dönüyor   

Honaz’da aniden bastıran sağanak yağışın sel olup aktığı Honaz’da yaşam yavaş yavaş normale dönüyor. Ekipler, hasar tespiti çalışmalarına başladı. AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de yağmurdan zarar görenlerin banka ve kooperatif borçlarının erteleneceğini bildirdi.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2014 Cuma, 11:34

Denizli ve çevresini bir süredir etkisi altına alan yağışlı hava, en çok Honaz’ı vurdu. Perşembe sabahı başlayan sağanak yağışın ardından yamaçlardan inen sel, ilçe merkezini adım atılmaz hale getirdi. Cadde ve sokakların dereye döndüğü yağış sonrası dört ev su baskınına uğradı. Kızılyer, Aydınlar ve Karaçay mahallelerinde de benzer tabloyla karşılaşıldı.

DEVECİ: HASAR TESPİTİ YAPILIYOR
Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, selin neden olduğu hasarın belirlenmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin tarım alanlarında hasar tespitine başladığını, caddelerin ise gece 01.00 itibariyle çamur ve çakıllardan temizlendiğini, evleri su baskınına uğrayan ailelere de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan gereken yardımın yapılacağını söyledi.

YÜKSEL: BORÇLAR ERTELENECEK
AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de sel felaketinin ardından twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün sabah saatlerinden beri yoğun yağan yağmur nedeniyle Honaz İlçemiz başta olmak üzere bazı yerleşim yerlerinde sel afeti yaşanmıştır” diyerek, şunları kaydetti:

“Öncelikle sel afetinden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Sel afetinin hemen ardından ilgili birimler yaşanan mağduriyeti gidermek için hasar tespit çalışmalarına hızla başlamışlardır.Yoğun yağan yağmur nedeniyle oluşan Sel afetinden etkilenen ve zararı tespit edilen üreticilerin mağduriyetleri giderilecektir.Sel afetinden zararı tespit edilen kayıtlı üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Koperatifi’ne olan kredi borçları bir yıl süreyle ertelenecektir.Sel afetine maruz kalan Honaz ilçemiz ve tüm yerleşim birimlerindeki vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı