REKLAMI GEÇ

Kocabaş’ta 20 dönüm ekili buğday iddiaya göre kundaklanarak yakıldı

Kocabaş’ta 20 dönüm ekili buğday iddiaya göre kundaklanarak yakıldı

Honaz’a bağlı Kocabaş mahallesinde bazı vatandaşlara ait buğday tarlalarında, iddiaya göre; gece yarısı 5 ayrı noktadan başlayan yangında 20 dönüm ekili alan zarar gördü. Zarar gören çiftçiye destek geldi: Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Yapanlar bulunup cezasını çekmeli” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2020 Cumartesi, 16:06

Honaz’ın Afyonkarahisar karayolu üzerindeki mahallesi Kocabaş’ta kundaklama sonucu çıktığı iddia edilen yangında ekili alanlar hasar gördü. İddiaya göre, dün gece Acıdere mevkisindeki bazı tarlalarda 5 ayrı noktada yangın başladı.

Mahalle halkına uykusuz bir gece geçirten yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ama söndürüldüğünde 20 dönüme yakın hasada hazır buğday zarar gördü.

Honaz Belediye Başkanı CHP’li Yüksel Kepenek, çiftçilere destek verdiği açıklamasında olayın faillerinin bulunmasını istedi, “Kocabaş Mahallemizin Acıdere mevkinde halkımızın mahsullerinin kimliği belirsiz kişi yada kişilerce yakılmasıyla ilgili olarak gerekli yerlerle görüşmeler gerçekleştirdik.
Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu olayı gerçekleştirenlerin en kısa sürede yakalanmasının takipçisi olacağımızı ifade ediyorum. Emek en yüce değerdir ve emeğe saldıranlar cezasını çekmeli” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da yangın bölgesine gelerek çiftçilerle görüştü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı