REKLAMI GEÇ

Kösten daha güzel olacak

Kösten daha güzel olacak

Eskilerin Kösten diye bildiği Honaz’ın Aydınlar Köyü’nde çevre düzenlemeleri yapılacak. Tarihi taş evleri ile ünlü köyde, tarihi dokuya zarar verilmeden bir köy meydanı oluşturulacak.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2014 Perşembe, 15:22

Bir dönem, İzmir’in Şirince köyü gibi turistik bir merkez olması için çalışma başlatılan Honaz’a bağlı Aydınlar (Kösten) Köyü için ilçe belediyesi çalışma başlatıyor. Eski valilerden Yavuz Erkmen’in girişimleriyle ÇEKÜL vakfı bir proje hazırlamış ve Kösten’in tarihi dokusunu turizme kazandırma çalışması başlatmıştı.

KÖSTEN’E MEYDAN
Proje aksiliğe uğrasa da taş evleri ile dikkat çeken köydeki çalışma büyükşehirle birlikte yeniden başladı. Baştan aşağı bir değişim olmasa da Honaz Belediyesi, köyü güzelleştirecek çalışmalara başladı. Geçtiğimiz aylarda Kösten’e giderek vatandaşlarla görüşen Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu köyde meydan çalışması yapılacağını bildirdi.

İNCELEME YAPILDI
Devecioğlu, ” Aydınlar Mahallemizi ziyaretimiz sırasında, Belediyemizce yapılacak çalışmalar hakkında hemşerilerimiz ile istişare ederek bilgilendirmelerde bulunduk. Doğal yapısı, eski taş evleri ile şirin bir yerleşim yeri olan Aydınlarda, tarihi dokuya zarar vermeden gerçekleştireceğimiz meydan çalışması hakkında incelemeler yaptık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı