REKLAMI GEÇ

Kumsar: “Honaz depremi beklenen sarsıntıydı”

Kumsar: “Honaz depremi beklenen sarsıntıydı”

Honaz fayında meydana gelen sarsıntının ardından Denizlihaber.com’a açıklama yapan deprem uzmanı, PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumsar, depremin beklenen bir şey olduğunu, geçen haftalarda yaşanan depremlerin devamı olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2018 Perşembe, 15:36

Hareketli bir deprem fayı üzerinde olduğumuzu hatırlatan Prof. Dr. Kumsar, “Honaz deprem fayı yüzeye çok yakın. Oradaki fayların yapısı bu büyüklükte deprem üretmeye uygun. O nedenle fay üzerinde bu tür sarsıntıların meydana gelmesini bekliyoruz. Büyüklük olarak 5 veya 5.5 büyüklüğüne kadar sarsıntı yaşayabiliriz. Geçen ay yaşadığımız 3.9 büyüklüğündeki deprem de aynı tip bir fay hareketiydi. Sonra artçıları geldi. Bir süre ara verdi, şimdi 4.5 büyüklüğündeki depremin artçıları gelecektir. Hazırlıklı olmalıyız. Aslında biz bu depremlere alışmalıyız. Gündelik hayatımızı aksatmadan devam ettirmeliyiz” dedi.

“4.5 büyüklüğündeki son deprem daha büyük bir depremin habercisi olabilir mi?” sorusunu da yanıtlayan Prof. Dr. Halil Kumsar, “Böyle bir beklentimiz şimdilik yok. Ancak gelişmeleri izleyerek bir sonuca varabiliriz. Bunun için incelemeye ve gözlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı