REKLAMI GEÇ

Medeniyet var, kanalizasyon yok

Medeniyet var, kanalizasyon yok

Karakurt-Honaz-Karateke Yolu, yapılan düzenleme çalışmaları sonrasında hizmete açıldı. Açılış töreninde, “Yol medeniyettir” vurgusu yapıldı. Yol üzerinde bulunan Ovacık Köyü, yolun açılması ile medeniyete bir adım daha yaklaştı ancak yıllardır kanalizasyona kavuşamadı.

/ DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2008 Cumartesi, 00:00

Denizli Merkez Karakurt-Honaz-Karateke köy yolunun standartlarının yükseltilmesi amacıyla 2007 yılında başlatılan çalışmalarda 13,5 kilometrelik yolun Karakurt ve Karateke arasında kalan 8,5 kilometrelik bölümünün yapımı tamamlandı. KÖYDES Projesi kapsamında sağlanan 2 milyon YTL’lik kaynakla İl Özel İdaresi tarafından tamamlanan yolun, Karateke-Honaz arasında kalan 5 kilometrelik bölümü de 2009 yılı içerisinde tamamlanacak.

Yapımı süren yolun, Honaz’ı Denizli’ye bağlayan en kısa yol olması ve ekonomisi tarıma dayalı Honaz ve civarında bulunan köylerin ilimizin sebze ve meyve ihtiyacını önemli oranda karşılamasında kullanılması nedeniyle, ulaşım giderlerinin azalmasında etkisi büyük olacak.

Ayrıca Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ne giden alternatif yol olması bakımından da önemi büyük.

‘Yol medeniyettir’ dediler

Karakurt-Karateke arasındaki yolun açılışına Vali Yavuz Erkmen, milletvekilleri ile il protokolünün yanı sıra Honazlı vatandaşlar da katıldı. Protokol üyeleri, açılış öncesi yaptıkları konuşmalarda, “Yol medeniyettir” vurgusunu yaptı. Açılış sonrası halk ile protokol üyeleri, Ovacık Köyü Muhtarlığı’nın bahçesinde bir araya geldi.

‘Kanalizasyonumuz yok’

10 yıldır yapılacak ama büzler çürüdü

Ovacık Köyü’nde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Erkmen ve protokol üyeleri vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinlediler ve yol ile ilgili görüşlerini aldılar. Halk ile yapılan toplantıda söz alan Milletvekili Mithat Ekici ise yolun medeniyet olduğunu belirterek, yapılan yolla birlikte medeniyetin geldiğini belirtti. Ekici’nin bu konuşmasının ardından Köy Muhtarı Rafet Özcan, yol açılışı için tören düzenleyen protokol üyelerine, köyün kanalizasyonunun olmadığını söyledi. Köy Muhtarı Özcan, kanalizasyon sisteminin döşenmesi için köye 10 yıl önce getirilen büzlerin çürüdüğünü belirtti. Sorunlarını anlatan köyün bayanları da köylerinde bir oyun parkının bile bulunmadığını belirterek, park yapılmasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı