REKLAMI GEÇ

O büst tören anıtı olacak

O büst tören anıtı olacak

Kocabaş’ta Atatürk anıtının bakımsız olduğu iddialarına Belediye Başkanı Taşgeldi’den yanıt geldi: O park yeniden düzenlenecek, büstün bakımı yapılarak daha güzel bir yere yerleştirilecek. Orada törenler yapacağız…

/ DENİZLİHABER / 2 Aralık 2009 Çarşamba, 13:55

Honaz’a bağlı Kocabaş Beldesi, Atatürk büstünün bakımsızlığı nedeniyle gündeme gelmişti. Beldede Belediye Parkı’nda bulunan Atatürk büstünün bakımsız oluşu, üzerinde yazan Atatürk’ün “Millete efendilik yoktur, hizmet vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur” sözünde bazı harflerin sökülmüş oluşu vatandaşı isyan ettirmişti.
Denizlihaber.com’un bu durumu gündeme getirmesinden sonra Kocabaş Belediye Başkanı Muzaffer Taşgeldi de bir açıklama yaptı. Kendisinin öğretmen ve okul müdürü olarak hizmet etmiş bir eğitim gönüllüsü olduğunu hatırlatan Taşgeldi, “Benim gibi biri Atatürk’e saygısızlık yapmaz. Ben Atatürk’e saygısızlık yapmam, yaptırmam” dedi.
Belediye Parkı’ndaki Atatürk büstünde bazı harflerin yerinden düştüğünü kabul eden Başkan Taşgeldi: “Biz bu durumun farkındayız. Bu nedenle o parkı tamamen bakımdan geçirmeyi planladık. Bunun için Şubat’ta çalışmalar yapılacak. Parkı baştan sona yeniden düzenliyoruz. Orada vatandaşlarımızın oturacağı oturaklar ve sıcak bir çay içebilecekleri çay bahçesi olacak. Atatürk büstünün de bakımı yapılacak ve yeri değiştirilecek. O büstü parkın tam ortasına koyacağız. Böylece ileride o anıtın etrafında tören de yapabileceğiz. O bölgeyi tören alanına dönüştürmek istiyoruz. Kocabaşlı hemşerilerimiz biraz sabırlı olsun. O alan çok güzel bir yer olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı