REKLAMI GEÇ

OSB’DE DEPREM ŞOKU

OSB’DE DEPREM ŞOKU

Honaz’da sabah saatlerinde yaşanan deprem, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde, bölge müdürlüğünün binası da dahil olmak üzere birçok fabrikada hasara neden oldu. Fabrikaların birçoğu, bugün tatil yapacak. OSB’deki en büyük hasar ise Hürsan Havlu’da meydana geldi.

/ DENİZLİHABER / 25 Nisan 2008 Cuma, 00:00

Honaz’da sabah saatlerinde yaşanan depremden en çok etkilenen yerlerden birisi de Denizli Organize Sanayi Bölgesi oldu. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü binası da dahil olmak üzere, bölgedeki fabrikaların çoğunda çatlaklar meydana geldi. Birçok fabrika, bugün tatil yapacak.

Hürsan’ın çatısı çöktü

OSB’deki en büyük hasarlardan birisi de Hürsan Havlu’nun binasında meydana geldi. Hürsan Havlu’nun dokuma bölümünün çatısı çöktü. Duvarları da çatlayan işletmede, yaralı yok. Depremin, henüz mesainin başlamadığı bir saatte olması, can kaybını önledi. Bugün tatil edilen işletmede, hasar tespit çalışmaları sürüyor. Hasar tespitinin tamamlanmasının ardından, işletme tadilata alınacak.

Nesa Tekstil tatil ilan edildi

Depremden etkilenen işletmelerden biri de Nesa Tekstil oldu. Nesa Tekstil Finansman Müdürü Adnan Akıncı, işletmenin duvarlarında ufak tefek hasarların olduğunu belirterek, işçilere izin verdiklerini söyledi. Akıncı, “İşletmede büyük bir hasar yok. Ancak, işçilerimizin moral ve motivasyonu yerinde değil. Bunun için işçilere izin verdik. Şu anda hasar tespit çalışmalarına başladık” dedi.

Denizli OSB’deki Asil Nakış da depremden etkilenen işletmelerden. Asil Nakış Mali ve İdari İşler Müdürü İsmail Ök, işletmede küçük hasarların olduğunu, ancak yükleme olması nedeniyle işe devam ettiklerini söyledi. Ök, “İşletmede önemli bir hasar yok. Depremin olduğu saatte henüz mesai başlamamıştı. İşçiler, henüz servis araçlarından iniyordu. Saat 10.00 gibi işletmeye girdik. Yüklememiz olduğu için çalışmaya devam ediyoruz. Önce iş geliyor. Eksperlerimizi çağırdık. Hasar tespitine başladık” dedi.

Denizli Valiliği kriz masası oluşturdu

Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz başkanlığında Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde toplanan İl Kriz Masası, şu ana kadar gelen duyumları değerlendiriyor. Bir teknik heyet oluşturup bölgeye gönderdiklerini dile getiren Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz Denizlihaber’e yaptığı açıklamada, “Elimize gelen büyük bir hasar bilgisi yok. Sizlerin de sabahın erken saatlerinden bu yana verdiği bilgiler gibi, sarsıntı can ve mal kaybına yol açmadı” diye konuştu.

Gürlek ve Pınarkent’te hasar var

Çapraz’ın Bayındırlık İl Müdürü, Sivil Savunma İl Müdürü, jandarma, polis ve ilgili diğer birim müdürleri ile birlikte oluşturduğu kriz masasına gelen ilk duyumlar, Honaz’a bağlı Gürlek köyü ile Pınarkent’te bazı binalarda önemli çatlakların oluştuğuna dair. Vali Yardımcısı Çapraz, konuyla ilgili net bilgileri alanda yapacakları bir inceleme sonrasında edineceklerini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı