REKLAMI GEÇ

Uçaklı okul Honaz’a taşınıyor

Uçaklı okul Honaz’a taşınıyor

Honaz Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi arasında protokol imzalandı, Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ilçeye taşınıyor. Uçaklı okul olarak bilinen yüksekokul binasını Honaz Belediyesi yapacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2019 Cuma, 18:11

Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen protokol törenine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Honaz Kaymakamı Turan Atlamaz, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek katıldı.

Okul yapılacak arsanın tahsisi ve okul binasının yapımı ile ilgili girişimleri bir süredir sürdüren Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, imzalanan bu protokolle okulun ilçeye yapılmasının önünde engel kalmadığını açıkladı.

En büyük hayallerinden birini daha gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Kepenek, “Göreve geldiğimiz günden hemen sonra bu okulun ilçemize gelmesi için girişimlere başlamıştık. Yaptığımız girişimler sonuç verdi ve Denizli’de uçaklı okul olarak bilinen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Honaz’a taşınması konusunda Pamukkale Üniversitesi ile protokol imzaladık. Emeği geçen Kaymakamımız Turan Atlamaz’a, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a, rektör yardımcılarına ve bu iş için çalışan herkese teşekkür ederim” dedi.

Bu yerleşkenin Honaz’a gelmesinin büyük avantaj olduğunu ifade eden Başkan Kepenek, “Teknik bilimlerden mezun olacak öğrenciler eğitimlerini bitirdikten sonra 4 organize sanayinin ortasında bulunan bölgede kolayca istihdam edilebilecekler. Bunun yanı sıra eğitim sırasında da Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayi kuruluşlarında da teknik eğitimlerini kolayca alabilecekler. Bunun ilçemize sağlayacağı ekonomik katkı da esnafımızın yüzünü güldürecek. Ben bu okulun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Okulun 2021 yılında ilçede eğitime başlaması planlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı