REKLAMI GEÇ

Salkım Güvesine biyoteknik savaş açılıyor

Salkım Güvesine biyoteknik savaş açılıyor

Tarım Orman İl Müdürlüğü Honaz’da Salkım Güvesine karşı Biyoteknik mücadelenin ”Şaşırtma Tekniği” yayılması için tarla günü toplantısı düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2019 Çarşamba, 16:08

Honaz ilçesi Kocabaş mahallesinde bağlarda ‘’şaşırtma Tekniği’’ yöntemiyle ilaç kullanmadan salkım güvesinin zararının ortadan kaldırılması için Tarım Orman İl Müdürlüğü ve özel bir firmanın ortaklaşa hazırladıkları projenin tanıtılması ve benimsenmesi için ‘’Tarla günü’’ etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsünden Dr.F. Özlem Altındişli, Dr. Fatma Özsemerci, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim üyesi Prof. Ahmet Altındişli, Tarım Orman İl Müdür V. Mehmet Atmacaoğlu, Bitkisel Ürt. ve Bitki Sağ. Şb. Müdürü Ali Yılmaz, Ege İhracatçılar Birliğinden Zir. Müh. Oğuz AŞCIOĞLU, üzüm üreticileri ve teknik elemanlar katıldı.

Dr. F. Özlem Altındişli tarla gününde, şaşırtma tekniğin ile dişi salkım güvesinin yaydığı feromonlar taklit edilerek tuzaklardan yayılan koku ile bağda yoğun koku bulutu oluşturulduğu, bu koku bulutunda erkeklerin dişileri bulamadığı ve çiftleşmenin gerçekleşememesinden dolayı dişilerin yumurtalarını salkıma bıraksalar bile bu dölsüz yumurtaların içinden larva çıkamadığı salkım güvesi zararının oluşmadığını belirtti.

Diğer taraftan tarla gününde Prof. Dr. Ahmet Altındişli ve ve Zir. Müh. Oğuz Aşçıoğlu da Türkiye bağcılığı ve bağlarda kullanılan Zirai ilaçlar ve kalıntı ile ilgili bilgiler verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı