REKLAMI GEÇ

SÜRÜ YÖNETİMİ KURSUNA KADIN İLGİSİ

SÜRÜ YÖNETİMİ KURSUNA KADIN İLGİSİ

Honaz’da düzenlenen sürü yönetimi elemanı kursuna kadınlar ilgi gösterdi. 25 kişilik kursa 11 kadın katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Kasım 2014 Çarşamba, 11:10

İrfan ÇAM / HONAZ (Denizli), (DHA)
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), İŞKUR, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ve Denizli ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (DDKKYB) ile yürüttüğü Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi kapsamında kurs düzenlendi.

Küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik düzenlenen kurs, Honaz Süt Üreticileri Birliği hizmet binasında başladı. 25 kursiyerden 11’inin kadın olması dikkati çekti. Eğitimin 15 gün süreceği, kursiyerlere merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt tutma, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı konularında eğitim verileceği belirtildi.

5 BİN LİRA İSTİHDAM DESTEĞİ SAĞLANACAK
Yılbaşından sonra tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında 500 başın üzerinde küçükbaş hayvan sayısına sahip işletmelere 5 bin lira sürü yöneticisi istihdam desteği sağlanacak olmasının kurslara ilgiyi arttırdığı kaydedildi. Proje kapsamında kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kurma, koyun ve keçi ırkını seçme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, sürüyü bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme, biyo-güvenlik uygulamalarına hakim olma ile sağım yapabilme konuların da anlatılacağı ifade edildi.

SINAVDA BAŞARILI OLANLARA SERTİFİKA
Eğitimi veren Ziraat Mühendisi Yusuf Dabancalı, “Denizli çok önemli bir mera ve hayvan varlığı potansiyeline sahip. Honaz ilçesi de küçükbaş hayvan ve mera varlığı açısından çok önemli bir ilçemizdir. Kurslara gösterilen yoğun ilgiden dolayı çok memnunuz. Bu tip eğitimler sayesinde yakın zamanda daha teknik donanıma sahip işletmeler ve bu işletmelerde çalışan personel daha donanımlı olacak ve iyi performans gösterecektir. Kurs sonundaki sınavda başarılı olan kursiyerlerimize sertifika verilecek. Kursa kadınların yoğun ilgi göstermesi bizi de mutlu ediyor” dedi. Kadın kursiyerler eğitim sayesinde hayvanlara daha bilinçle bakacaklarını ve daha iyi ücretle istihdam edilmelerine kursun katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı