REKLAMI GEÇ

25. Kaledavaz Biber Festivali büyük ilgi gördü

25. Kaledavaz Biber Festivali büyük ilgi gördü

Kale’de, coğrafi işaret belgesine sahip üç biberden biri olan Kale biberinin tanıtımı için 25. kez düzenlenen Kaledavaz Biber Festivali, büyük ilgi gördü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2019 Pazar, 13:25

Festival, Çarşı Meydanı’nda mehteran gösterisiyle başladı. Festivale AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan katıldı.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan burada yaptığı konuşmada, Kale’nin güzel insanları için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

İlçenin yarınlarının daha güzel olacağına inandığını ifade eden Özkan, “Kale biberini bütün dünyaya tanıtacağız. Bu çalışkan memleketin ürettiği biber Allah’ın izni ile bütün dünyada örnek olacak. Kale biberi sayesinde ilçemiz gelecekte Denizlimizin parlayan yıldızı olacaktır” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, belediye olarak ilçede vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik büyük yatırımlara imza atmaya devam ettiklerini belirtti.

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ise potasyum yönünden zengin Kale biberinin değerinin, tanıtım faaliyetleriyle günden güne arttığını dile getirdi.

Festivalde “en iyi Kale biberi yetiştiricisini” belirlemek üzere düzenlenen yarışmaya, 33 üretici katıldı. Halil Yasıt birinci, Yüksel Sanayır ikinciliği ve Şengül Akça da üçüncülüğü elde etti.

Festivalde ayrıca ilçedeki yöresel yemeklerin yeni nesillere aktarılması amacıyla yöresel yemek, pasta ve tatlı yarışması da yapıldı. Yarışmada Semra Gülcan birinci, Kadir Mıngır ikinci, Ahmet Özal Gök üçüncü oldu.

Yöresel lezzetlerin yarıştığı etkinlikte, Kale biberi tatarı, Kale dolması, bağırsak dolması, Kale pidesi, pelte ve Kale baklavası dikkati çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı