REKLAMI GEÇ

Antik kentin yanı başında çirkin görüntü

Antik kentin yanı başında çirkin görüntü

Kale’de kazı çalışmaları devam eden ve ilçe turizmi açısından önem taşıyan Tabea Antik Kenti’nin yanında bulunan derede çirkin görüntüler oluştu. Doğayı ve kültürel mirasın değerini hiçe sayan bazı kişiler, işe yaramayacak durumda olan eski araç lastiklerini dereye attı. Derede atıl vaziyette bulunan yüzlerce lastik doğayı tehdit ederken, ilçe halkının da tepkisine neden oldu.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2021 Perşembe, 15:33

Büyük İskender’den sonra Anadolu’da kurulan kent devletlerinin en önemlilerinden biri olan Kale ilçesindeki Tabea Antik Kenti’ni turizme kazandırma çalışmaları sürerken, çevresinde çekilen bir görüntü ‘yazık’ dedirtti.

Antik kentin hemen yanı başında bulunan görüntü hem doğaya hem de tarihi mirasın estetiğine zarar veriyor.

İlçede bulunan bazı bilinçsiz kişiler, eski araç lastiklerini antik kentin yaklaşık 200 metre yakınındaki dereye attı.

Çirkin görüntülerin oluştuğu derede yüzlerce araç lastiği doğayı tehdit ediyor. İlçe halkı ise lastiklerin derede bulunmasından ve derenin çöplüğe dönmesinden rahatsız.

Pamukkale Üniversitesi’nin kazı çalışmalarını sürdürdüğü antik kentte, tarihin gün yüzüne çıkarılmasıyla önemli bir turizm potansiyelinin olacağı öngörülüyor.

Yorumlar

Ufuk   -  Bağlantı 18 Haziran 2021, 13:00

Yahu bu lastikler kırma işlemi yapılıp çimento fabrikalarında yakıt olarak kullanılıyor.Madem bir yerde toplayıp değerlendirseniz olmazmı.

paübaşkan   -  Bağlantı 18 Haziran 2021, 09:18

paramızı verin cehennemlik insanlar

Gizlii   -  Bağlantı 17 Haziran 2021, 17:11

Yazıklarrr olsunnnn…

Yorumcu   -  Bağlantı 17 Haziran 2021, 16:26

yahu bu lastikleri niye atarsınız bunların her biri geri dönüşüm için hammadde değerinde ve tekrar işlenip ekonomiye kazandırılabilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı