REKLAMI GEÇ

Ateş Kartalları Kale’deki orman yangınıyla mücadele ediyor

Ateş Kartalları Kale’deki orman yangınıyla mücadele ediyor

Denizli’nin kale ilçesi İle Muğla’nın menteşe ilçesi arasındaki alanda çıkan orman yangını büyüyor. Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevleri kontrol altına alabilmek için Ateş Kartalları bölgeye sevk edildi. 10 Helikopter ve 10 uçak yangını söndürmek için sürekli sortiler yapıyor. Kara ekipleri ise yangını çevrelemeye çalışıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2022 Cuma, 17:46

Kale’nin Müslüme Mahallesi ile Menteşe’nin Esençay Mahallesi arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyor. Alevleri kontrol altına alabilmek için bölgeye çok sayıda hava ve kara ekipleri sevk edildi.

10 Hekikopter ve 10 uçaktan oluşan Ateş Kartalları sürekli sortiler yaparak alevleri baskılamaya çalışıyor. Kara ekipleri ise bir yandan yangını çevrelemeye çalışırken, bir yandan da söndürme faaliyeti yürütüyor.

Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya AA muhabirine, bölgede saat 14.30 sıralarında Kale ilçesi Muslugüme Mahallesi yakınlarında dere yatağında başlayan bir yangının çıktığını söyledi.

Yangına canla başla ekiplerin müdahale ettiğini anlatan Çetinkaya, “Muhtemelen insan eliyle başlayan yangına müdahale etmeye çalışıyoruz. Dere yatağındaki nokta çok sarp olduğu için ancak hava araçlarıyla direkt müdahale, yollardan da hortum çekerek müdahale edebildiğimiz noktaları söndürmeye başladık. Ancak yangın güney uca doğru ilerlemeye devam ediyor.”

Çetinkaya yangını 1-2 saat içinde kontrol altına almaya hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ise bütün ekiplerin yangını söndürmek için çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

“Belli bölgelerdeki muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Yangın havuzlarına su takviyeleri yapıyoruz. Yoğun şekilde helikopterlerin çalışması var. İnşallah önü kesilebilirse çok iyi olacak. Yoksa ilerleyen noktada Künar, Ortaköy, Esenkaya mahallelerimize doğru ilerleme ihtimali var. Şuanda tahliye edilecek bir durum, tehlikede bir mahallemiz yok. Ama tabi çok ilerleyecek olursa, belki o zaman tahliye gündeme gelebilir. Şuanda yakın tehlikede olan mahallemiz yok.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı