REKLAMI GEÇ

Başkanın Tabea aşkı

Başkanın Tabea aşkı

Kaleliler, kazıları Pamukkale Üniversitesi tarafından sürdürülen Tabea Antik Kenti için heyecanlanıyor. O kadar ki, Belediye Başkanı Erkan Hayla çalışmaları hızlandırmak için ve dikkatleri buraya çekmek için çabalıyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2014 Salı, 11:36

Kale’nin 30 Mart’tan sonra göreve gelen AK Partili Belediye Başkanı Erkan Hayla, en önemli projelerinden birinin Tabea Antik Kenti olduğunu söylüyor ve bunu her fırsatta gösteriyor. Kazılarını Pamukkale Üniversitesi’nin yürüttüğü Tabea Antik Kenti’nde çalışmaların yıl boyu sürmesini isteyen Başkan Hayla, dikkatleri buraya çekmeye çalışıyor.
denizli-kale-erkan-hayla-ic

TURİZME KAZANDIRMALIYIZ
Başkan Hayla, Tabea’nın Kale için önemini anlatmak için zaman zaman misafirlerine antik kenti gezdiriyor. Bunu yaparken de iş kıyafetlerini giyip 300 metrelik mağaralardan oluşan antik kentin içine girmekten çekinmiyor. Başkan Hayla, “Tabea sadece bizim değil, Türk turizmi için son derece önemli. Hem yapısı, hem de konumu itibariyle Tabea’yı bir an önce turizme kazandırmalıyız. Bu konuda ben üzerime düşenden fazlasını yapmaya hazırım ve yapacağım da… En kısa sürede Tabea’yı turizme kazandırmak için çok çalışacağız” dedi.

KAZILIYOR
Denizli-Muğla karayolunun 78’inci kilometresinde bulunan Tabea, doğal bir kale görünümünde. Şimdiki Kale ilçesinin güney batısında yer alan Tabea,Büyük İskender’den sonra Anadolu’da kurulan kent devletlerinden biri. Tabea, Hellenistik dönemden günümüze kadar kesintisiz bir yerleşime sahne oldu. Antik dönemde kendi adına sikke bastıran ender kentlerden olan Tabea’dakazı çalışmaları Pamukkale Üniversitesi tarafından yürütülüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı