REKLAMI GEÇ

Bu kanyon çok çekici

Bu kanyon çok çekici

Kale’de akarsuyun aşındırmasıyla oluşan İnceğiz Kanyonu, ABD’nin ünlü Grand Kanyonu kadar olmasa da doğal güzelliğiyle doğa tutkunlarını bekliyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 6 Ekim 2014 Pazartesi, 12:59

Kanyonlar konusunda oldukça zengin bir coğrafyaya sahip olan Denizli’nin en beğenilen kanyonlarından biri Kale’deki İnceğiz Kanyonu…

Kalelilerin Arap Apıştı ismiyle bildikleri İnceğiz Kanyonu, Kemer Barajını besleyen Aksu Çayı’nın üzerinde bulunuyor. Kale’ye 45 kilometre uzaklıktaki İnceğiz Mahallesinde bulunan kanyon, doğal güzelliklerinin yanı sıra doğal besinleriyle de doğa severlerin uğrak yerlerinden biri.

Kale-İnceğiz-kanyonu-(2)

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, kanyonun doğal güzelliğiyle herkesi beklediğini söylerken, “Kanyon tamamen doğal oluşuma sahip. Kanyonda tekne ve kanolarla gezmek mümkündür. Manzarası çok güzel olan kanyonun etrafında zeytin, incir ve çam ağaçlarıyla güzel bir yeşil alan mevcut olup, ziyaretçiler kanyonun güzelliğini izlemenin yanı sıra İnceğiz’in zeytin ve incirinin lezzetini de tatma şansı yakalıyor.
Denizli, Aydın ve Muğla illerinden çok sayıda doğaseverlerin akınına uğrayan kanyonun sonunda Kemer barajı başlar. Geçmişte çok sayıda medeniyetlere beşiklik etmiş olan kanyonun etrafında mağaralar ve eski yerleşimlere ait izleri görmek mümkündür” dedi.

Yorumlar

zeki Akakça   -  Bağlantı 7 Ekim 2014, 21:24

Bu sitede yazmaya başladığımda ilk konum İNCEĞİZ KNAYONU idi. Güzel bir yer ama asıl çekiciliği Bahar ve yaz başlarında .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı