REKLAMI GEÇ

Demirci, Erkan Hayla’nın iddialarının ihbar olduğunu savundu

Demirci, Erkan Hayla’nın iddialarının ihbar olduğunu savundu

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, AK Parti’den istifa eden Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın açıklamalarının ihbar niteliğinde olduğunu söyleyerek, “İstifacı başkanın iddiaları doğru mu? Cumhuriyet Başsavcılığı derhal soruşturma açmalıdır. FETÖ ile mücadele ettiğini iddia eden Erkan Hayla’nın iddialarının doğru olup olmadığı araştırılmalıdır, doğru ise kimler kumpas kurdu, belirlenmelidir” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 24 Haziran 2017 Cumartesi, 09:52

Kale Belediye Başkanı Hayla, AK Parti’den istifa etti, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti yönetimine ağır eleştirilerde bulundu. Hayla’nın açıklamaları muhalefet kanadının da dikkatini çekti.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, konuyla ilgili Denizlihaber’e konuştu.
Demirci, “İstifa eden başkan FETÖ’nün kuyruğuna bastığını, inine girdiğini, ondan sonra da AKP içindeki birileri ile bir bürokratın FETÖ ile bir olup kendisine kumpas kurulduğunu iddia ediyor. Bu iddialar öyle hafife alınacak iddialar değil. Erkan Hayla’nın iddialarının doğru olup olmadığı araştırmalıdır. Hayla’nın açıklamaları ihbardır. Denizli Cumhuriyet Savcılığı ivedilikle soruşturma açıp, kimler FETÖ ile işbirliği yaptı, kimler kumpas kurdu belirlemelidir. Şimdi adalet arayan CHP’yi iyi anlamışlardır. Çünkü, adaletsizliğe isyan eden AKP’liler için de biz adalet diyoruz” dedi.

İTİRAF ETTİ
Erkan Hayla’nın açıklamasında “Bakanı olan illere şöyle bir bakın. Ne yatırımlar yapılıyor, belediyelere ne kaynaklar aktarılıyor. Denizli’ye, belediyelere ne yapılıyor?” diyerek itirafta bulunduğunu söyleyen Sedat Demirci, “Erkan Hayla’nın bu açıklamalarından görüyoruz ki, Denizli’nin amiri Nihat Zeybekci. Ancak, Zeybekci’nin Denizli’ye bir faydası yok. Erkan Hayla bunu açıkça itiraf etti” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı