REKLAMI GEÇ

Kale’ye Bayram’da yıldız yağacak

Kale’ye Bayram’da yıldız yağacak

Denizli’nin Kale İlçesi’nde Ramazan Bayramı’nda çifte bayram yaşanacak. Ege’nin Kırkpınarı olarak gösterilen 19. Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri ile birlikte gerçekleştirilecek Bebir Festivali’nde bayram boyunca Kale’ye yıldız yağacak. Zara, Kolpa, Kıraç ve Mustafa Ceceli sırasıyla 4 günlük festivalde sahne alacak.

/ DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2013 Perşembe, 13:56

Denizli’nin kale İlçesi’nde festival heyecanı yaşanıyor. Ege’nin Kırkpınarı olarak gösterilen 19. Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri ile birlikte gerçekleştirilecek olan Biber Festivali Ramazan Bayramı’nın 2. Günü yani 9 Ağustos’ta başlayacak.

4 gün sürecek festival nedeniyle verilecek 4 halk konseri için ilçeye deyim yerindeyse yıldız yağacak.

9 AĞUSTOS’TA ZARA VAR
9 ağustos Cuma günü saat 14.30’da Kale Atatürk anıtı önüne çelenk koyma töreni ile beaşlayacak olan fgestivalin ilk gününde kortej yürüyüşü ve Yukarı Park’ta bayramlaşma gerçekleştirilecek. Çarşı Meydanı’nda Zara, Saat 21.00’de ücretsiz halk konserinde sahne alacak.

10 AĞUSTOS’TA KOLPA SAHNEDE
Festivalin ikinci günü Çarşı Meydanı’nda saat 15.00’te start alacak. Kale Belediyesi’nin folklor ekibinin gösterisiyle başlayacak kutlamalarda protokol konuşmalarının ardından Nazilli Mehteran ekibinin gösterisi olacak. Kale Biber Yarışması’nın düzenleneceği ikinci günün ödül töreni de yarışmanın ardından gerçekleştirilecek. Çarşı Meydanı Saat 21.00’de Kolpa’nın konseriyle renklenecek.

11 AĞUSTOS’TA KIRAÇ RÜZGARI
Festivalin üçüncü günü yağlı güreş müsabakalarına ayrıldı. Tabae kentinde gerçekleştirilecek Yağlı Pehlivan Güreşleri saat 10.00’da başlayacak, gün boyunca sürecek. Saat 21.00’de Kıraç Çarşı Meydanı’nda sahne alacak.

12 AĞUSTOS’TA CECELİ VAR
Kale Festivali’nin en anlamlı günü hiç şüphesiz son günü. Kale ve bölgesinde yaşayıp Güneydoğu’da şehit düşen Mehmetçikler anısına saat 13.00’te Kale Belediyesi Düğün Salonu’nda yemekli mevlidi şerif düzenlenecek. Aynı zaman mevlit 93/3 tertiplerin uğurlanması için verilen toplu bir yemek anlamına da geliyor. Festivalin ve günün kapanış konseri saat 21.00’de Çarşı Meydanı’nda Mustafa Ceceli tarafından verilecek.

KALE’DE FESTİVAL KARDEŞLİĞİ
Festival için aralarında ak Partililerin de olduğu belediye meclis üyeleri, ilçe tarım müdürü ve Kale’nin önde gelenleriyle basın karşısına çıkan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, festivalin yıllardır Kale’nin hayırseverlerinin büyük katkılarıyla gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Festivalin çifte bayram coşkusuyla Kale’ye yakışır bir şekilde gerçekleştirilmesi için tüm Kale’nin seferber olduğunu dile getiren Başkan Yarımca, emeği geçen herkese peşinen teşekkür etti.

BAŞKANLARA AÇIK DAVET
Yaşanan sıkıntılara rağmen Kale’ye getirdikleri hizmetler için il Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Belediye Başkanı Osman Zolan’ı da festivale davet ettiklerinin altını çizen Yarımca, “Gelirlerse ilçemize verdikleri hizmetler için kendilerine teşekkür plaketi vermek isteriz” dedi. Yarımca ayrıca, MHP Genel Başkan Yardımcısı emin Haluk Ayhan aracılığı ile ilçeye yeni bir çöp arabası kazandırıldığının da altını çizerken, bundan ötürü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Milletvekili Ayhan olmak üzere emeğe geçenlere birer teşekkür belgesi verilmesi konusunda belediye meclis kararı aldıklarını da dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı