REKLAMI GEÇ

‘Üniversite ‘konulu panel düzenlendi

‘Üniversite ‘konulu panel düzenlendi

Denizli’nin Kale İlçesi’nde düzenlenen panelde Kale Meslek Yüksekokulu’nun ilçeye kazandırdığı kültürel ve sosyal etkiler ele alındı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen üniversite öğrencilerinin ilçe tanıtımında önemli rol aldıklarını belirtildiği toplantıda, ilçeye ekonomik hareketliliğinde sağlandığı vurgulandı.

/ DENİZLİHABER / 21 Kasım 2013 Perşembe, 14:00

Pamukkale Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu’nun ilçeye kültürel ve sosyal etkileri konulu panel düzenlendi.  Kale Kaymakamlığı, Kale Belediyesi ve Kale Meslek Yüksekokulu’nun ortaklaşa düzenlediği panele, Kale Kaymakamı Adem Can, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kale MYO Müdürü Doç. Dr. Osman Nuri Ağdağ, Bekilli MYO müdürü Doç. Dr. Süleyman Barutçu, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kale Kaymakamı Adem Can, Kale Meslek Yüksek okulunun ilçeye sosyo- kültürel anlam birçok kazanım ortaya çıkardığını belirtti. Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca yaptığı konuşma da “Okulumuz yıllar geçtikçe öğrenci sayısı artarak devam ediyor. Yurdun dört bir tarafından ilçemize öğrencilerimiz ve ailelerimiz ziyaret ediyor. İlçemizin değerlerini uzaklardaki vatandaşlarımıza sunuyoruz. Yüksekokulumuz ilçemiz adına vitrin konumunda yer alırken yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor. Bölgemizde ve ilçemizde parlayan yıldız olmaya yolunda ilerlemesi bizleri ayrıca mutlu ediyor. İlçemiz esnafı öğrencilerimizi bağrına basarak kendi evlatlarıyla bir tutuyor” dedi.

Kale Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Nuri Ağdağ,  Yüksekokulun tek bir bölümle açıldığını bugün ise  4 bölüm daha eklenerek bölüm sayısını 5’e çıkardıklarını belirtti. Öğrenci sayısının da 300’e ulaştığını söyleyen Ağdağ, “Bunun akabinde bir bölümümüz ikinci öğretim açılarak gece eğitimlerine başladı. Çeşitli kültürlere sahip öğrencilerimiz Kale’ye renk kattı. Diğer ilçelerde görev yaptığım sürede öğrenciler aileleriyle o ilçe ikamet ediyor. Bu ilçe için büyük kazanım. Öğrencilerin sosyal medya da ilçe için yazdığı her kelimenin önemi var” diye konuştu,

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı