REKLAMI GEÇ

Kale’nin yol haritası hazırlandı

Kale’nin yol haritası hazırlandı

Denizli’nin Kale Belediyesi ve PAÜ işbirliği ile, 2-3 Nisan 2012 tarihinde düzenlenen Kaledavaz Sempozyumu’nun bildirileri kitaplaştırıldı. 676 sayfalık kitaba dönüşen bildiriler, Kale ilçesinin tarımından, antik kentlerine, tarihinden siyasi durumuna kadar konular içeriyor. Bildiri, Kale’nin 5 ve 10 yıllık strateji planına da ışık tutacak.

/ DENİZLİHABER / 6 Kasım 2013 Çarşamba, 10:43

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Kaledavaz Sempozyumu’nun bildirileri bir kitapta toplandı. Bildirinin tanıtım toplantısı Pamukkale Üniversitesi Sosyal tesislerinde yapıldı. Toplantıya, Kale Kaymakamı Adem Can, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Sempozyum Koordinatörü Acıpayam Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Turgut Tok, Kale Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Nuri Ağdağ ile Kale İl Genel Meclisi üyeleri ile belediye meclis üyeleri katıldı.

“90 BİLDİRİ, 20 KONU VAR”
Toplantıda Sempozyum ve Sempozyum Bildirileri hakkında bilgi veren Sempozyum Koordinatörü Doç. Dr. Turgut Tok, Denizli ile birlikte bir çok ilçede sempozyum düzenlediklerini belirterek, “PAÜ olarak Denizli’nin ilçelerinde sempozyum düzenledik. Kale eksik kalmıştı. Şimdi onu da tamamladık. Kaledavaz Sempozyumu’na 40’ı aşkın üniversiteden 221 bilim insanı katkı sağladı. 121 bildiri başvurusundan 90’ı kabul edilerek sempozyumda bildirilerini sundu. Kale’nin coğrafyası, iklimi, tarımı, tarihi, antik kentleri, turizmi, dokuması, gelenek ve görenekleri ile siyasi durumu gibi 20 konu üzerinde gerçekleştirilen sempozyum, bildirinin yayınlanması ile tamamlanmış oldu” dedi.

“KALEDAVAZ’IN DA KİTABI VAR”
Sempozyumun Kale için önemli bir eksiği giderdiğini vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Yarımca, “Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz sempozyumda Kaledavaz ile ilgili bildiklerimizi belgelemiş, bilmediklerimizi ise bilimsel bir çalışma ile ortaya koymuş olduk. Artık Kaledavaz’ın da bilimsel bir kitabı oldu. Şimdi, yine Pamukkale Üniversitesi Kale Meslek Okulu ile birlikte Kale’nin 5 ve 10 yıllık strateji planını hazırlayacağız. Bu bildiri de strateji planına ışık tutacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı