REKLAMI GEÇ

En yerel sanal market Kale’yi dünyaya taşıdı

En yerel sanal market Kale’yi dünyaya taşıdı

Kale’de esnaflık yapan Gürkan Çakanel, son zamanlarda internet üzerinden yapılan satışlarda patlama yaşanmasının ardından sattığı Kale İlçesi’ne has ürünleri bir site kurarak net üzerinden satmaya başladı. Siteden dünyaca ünlü Kale biberi başta olmak üzere kuru domates, toz biber, nar ekşisi, kuru patlıcan, zeytinyağı, ceviz, tarhana, makarna, salça, bal, Kale ev baklavası satılıyor.

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2012 Çarşamba, 16:59

Kale biberi ilçede esnaflık yapan Gürkan Çakanel tarafından internet üzerinden de satılmaya başlandı. Kış aylarında kurusu, yaz aylarında ise tazesi tüketilen biberin satışı site kurulduğundan bu yana arttı.

Sitede biberin yanı sıra Kale’de yetişen organik ürünlerin satışının da yapıldığını söyleyen Gürkan Çakanel “Oluşturduğumuz site ile Kale’den göç etmiş hemşerilerimiz başta olmak üzere, tüm Türkiye’ye Kale Biberi’ni tanıtmak ve satışını gerçekleştirmek istiyoruz. Türkiye’de yetişen biberler içersinde farklı konumda olan biber, kış aylarında kurusu tüketiliyor. Biber yetiştiren çiftçilerimizden organik yetiştirilen ürünleri, hem tanıtmak, hem de üretim kapasitesini artırarak ilçeye ve ülke ekonomisini katkı sağlamaya misyon edindik. Ayrıca her yıl düzenlenen biber festivallerimizde, birbirinden güzel biberlerimiz yarışıyor” dedi.

Satışlar www.kalebiberi.com adresinden yapılırken, bu fikri hayata geçiren Gürkan Çakanel, özellikle biberlere internet üzerinden talep geldiğini söyledi. Çakanel, site üzerinden kuru domates, toz biber, nar ekşisi, kuru patlıcan, zeytinyağı, ceviz, baklagiller, tarhana, makarna, salça, bal ve Kale ev baklavası sattıklarını da söyledi. Çakanel, sitede satışı yapılan tüm ürünlerin fiyatlarının piyasa değeriyle hemen hemen aynı olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Sevgi   -  Bağlantı 26 Ekim 2020, 22:19

Yesil taze biber veya kırmızı biber alımı yapıyor musunuz?? tamamen organiktir zerre kimyasal ilaç yoktur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı