REKLAMI GEÇ

Bir yılda tükettiği enerjinin iki katını üretti…

Bir yılda tükettiği enerjinin iki katını üretti…

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Kale Devlet Hastanesi’ne geçtiğimiz yıl kurulan Güneş Enerjisi Santrali, 1 yılda hastanenin tükettiği elektriğin 2,5 katını üreterek tüm kamu kurumlarına örnek oldu. Ayrıca bu sayede 120 bin lira da gelir elde edildi. Ele edilen gelir sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere ayrıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2018 Pazartesi, 14:02

Enerji verimliliği, tasarruf ve çevre duyarlılığı konularında örnek olan proje ile hastanenin 1 yılda yaklaşık 100 ton daha az karbon salınımı yaptığı, bu sayede 300 ağacın kurtarıldığı hesaplandı. Ayrıca proje kapsamında yapılan enerji tasarrufu çalışmaları ile de elektrik tüketimi önceki yıllara göre %20 oranında düşürüldü.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, ‘Enerjini Boşa Harcama Sahip Çık’ sloganıyla başlattıkları enerji verimliliği çalışmaları ile kamu hastanelerinde ciddi bir tasarruf sağladıklarını belirttti. Öztürk, “ “Müdürlüğümüze bağlı hastanelerin tamamında enerji verimliliği ve tasarrufu çalışmaları uzun yıllardır özveri ile yapılmaktadır. Tükettiği elektriğin tamamından fazlasını güneşten üreten, bu özelliği ile Türkiye’de sayılı kamu binaları arasına giren Kale Devlet Hastanemizle herkese örnek olduğumuzu düşünüyorum. Tüm hastanelerimizde enerji verimliliği ve çevre duyarlılığını ön planda tutarak hizmet veriyoruz, enerji tüketimlerini sürekli takip ediyoruz, iyileştirmeler yaparak hastanelerimize destek oluyoruz. Uzun soluklu ve zahmetli bir süreçten sonra ise bu sonuçları aldığımızda mutlu oluyoruz” dedi.

Diğer taraftan Acıpayam Devlet Hastanesi’nde de enerji verimliliği çalışmaların sürdüğünü dile getiren İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, son 5 yılda tüm kamu hastanelerinde yapılan enerji verimliliği çalışmalarının değerlendirilmesi sonucunda yaklaşık 6,5 Milyon TL kaynak tasarrufu sağlayarak çevre olan duyarlılıklarını gösterdiklerini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı