REKLAMI GEÇ

Kale’de 3.500 öğrenciye göz taraması

Kale’de 3.500 öğrenciye göz taraması

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından ilçelerde başlatılan “göz taraması”da beşinci durak Kale oldu. İlçede bulunan 3 bin 500 dolayında öğrenci ücretsiz olarak göz taramasından geçirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2016 Çarşamba, 10:31

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin Buldan’da başlattığı göz taraması uygulaması, daha sonra Çal, Sarayköy ve Honaz’da devam etti. Bu çalışmayla yaklaşık 15 bin öğrenciye göz taraması yapıldı. 760 öğrencinin kullandığı gözlüklerin uygunluğu kontrol edilirken, 956 öğrenciye de gözlük reçetesi verildi. Ciddi görme bozukluğu teşhisi konulan altı öğrenci de ameliyat olmaları için hastanelere yönlendirildi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, göz taraması çalışmalarına Kale ile devam edeceklerini belirterek, “Kale Devlet Hastanesi’nde, göz branşında hizmetimiz yoktu. Çal’da olduğu gibi burada da bir göz polikliniği dizayn ettik. Gök hekimlerimizle bir çalışma programı oluşturduk. Bir ay sürecek çalışmayla 3 bin 500 dolayında öğrencinin göz taramasından geçirilmesi hedefleniyor” dedi.

denizli-kale-devlet-hastanesi-goz-taramasi-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı