REKLAMI GEÇ

Kale’de ‘biber’ şenliği

Kale’de ‘biber’ şenliği

Kale’de geleneksel hale gelen Biber Festivali başladı. Festivale halkın katılımı yüksek oldu. Yapılan yarışmalar büyük çekişmelere sahne oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2018 Cumartesi, 15:04

Kale Belediyesi’nin ilçe biberlerini tanıtmak amacıyla başlattığı Kale Biber Festivali’nin 24’ncüsü bugün başladı. Her yıl üç gün süren festival bu yıl sadece bir günlüğüne yapılacak.

Kaleliler festival için erken saatlerden itibaren meydanda toplanmaya başladı. Kale biberinin stantlarda tanıtıldığı festivalde renkli görüntüler ortaya çıktı. En güzel biber yarışmasında bölge çiftçileri ürettikleri biberlerle boy gösterdi.

En güzel yemek yarışmasında büyük çekişme yaşandı. Yöresel yemeklerde Kadir Mıngır birinci olurken Öznur İlkay ikinci Melike Oluk da üçüncü oldu. Tatlı kategorisinde Yasemin Yumra birinci, Kübra Kalaydinler ikinci ve Aynur Ucum üçüncü oldu. Birincilere tam altın, ikincilere yarım altın ve üçüncülere ise çeyrek altın hediye edildi.

Festivalin gündüz bölümünde daha çok Kale biberinin tanıtımına ağırlık verildi. Akşam bölümünde ise Ali Kınık ile Eve Seçkin’in sahne alacağı halk konserleri Kalelilere unutulmaz dakikalar yaşatacak.

Bu yılki festivale protokolün ilgisi de yoğun oldu. Ak Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan’ın yanı sıra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarından da yoğun katılım oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı