REKLAMI GEÇ

Kale’de güneş Karayayla’da çile

Kale’de güneş Karayayla’da çile

Denizli’nin Kale ilçe merkezi sakinleri güneşli bir günü geride bırakırken Kale’nin Karayayla köyü karla mücadele etti. Köyde kar kalınlığı 80 santime ulaştı.

/ DENİZLİHABER / 16 Şubat 2012 Perşembe, 16:58

Kara kış Denizli’nin ilçelerinde etkili. Bu ilçelerden biri de Kale. Ancak Denizli’nin Kale ilçe merkezi sakinleri hava tahminlerinin aksine güneşli bir günü geride bıraktı. Kale merkezde durum böyleyken, Kale’nin Karayayla köyü ise gün boyu karla mücadele etti. Köyde kar kalınlığı 80 santime kadar ulaştı. Köyle, Kale merkez arasındaki sadece 10 km’lik yol kar yağışı yüzünden güçlükle katediliyor.

Karayayla köyü muhtarı Yılmaz Ercedoğan, yıllardır köy yolunun asfaltlanması için uğraş verdiğini söyledi. Ercedoğan,  “Artık canımıza tak dedi. Kaç seneden beri 10 kilometrelik yolun asfaltlanması için çalışıyorum, sonuç alamadım. Köyümüzden bir tek ilçeye giden öğrenci servis aracı var, kışın başka hiçbir kimse kale ilçesine gidemiyor. Kar kalınlığı yolda 80 santimetre. Yol açma araçları geliyor, yolu tek şerit açıyor, açılan yolun kenarındaki karlar suya dönüşünce sabah yol bu sefer buz oluyor. Kale ilçesinde kar yok ama benim köyümün rakımı 1500 olmasından kar bu sene çok. Yollar asfalt olsa araçlar işleyecek ama çamur olmasından araçlar yollarda rezil oluyor. Ben artık köylümün yüzüne bakamaz hale geldim. Bana kimse destek olmuyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı