REKLAMI GEÇ

Kale’de üçlü bayram

Kale’de üçlü bayram

Denizli’nin Kale ilçesinde, Kale Belediyesi’nin organize ettiği asker uğurlama töreni, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı kutlamaları ile birleşince festivale dönüştü.

/ DENİZLİHABER / 2 Eylül 2011 Cuma, 15:01

Ramazan Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın aynı güne denk gelmesi, ülkemizde çifte bayram yaşattı. Ancak Kale’de, 2 değil, 3 bayram kutlaması vardı. Kale Belediyesi’nin organize ettiği asker uğurlama töreni ile iki bayram birleşince, kutlamalarda coşku arttı.

Askere gidecek 131 kişi için düzenlenen uğurlama töreni, akşam saatlerinde, Kale girişinde fener alayı ile başladı. İlçe Jandarma,İlçe Emniyet Amirliği ve Kale Belediyesi personeli ile resmi dairelerin amir ve personelleri de fener alayında hazır bulundu. Kale halkının da yoğun katılım gösterdiği fener alayını, İlçe Jandarma Komutası Yüzbaşı Fatih Bal yönetti. Fener alayında, askerler ve askere alınacak Mehmetçikler ile gaziler, kortejde yan yana yürüdü.

Kale İlköğretim Okulu Bando Takımı ile fener alayı ile yürüyüşüne geçildi. Vatandaşların alkışları arasında tören alanına gelen yürüyüş korteji, alanda coşkuyla karşılandı. Kalabalıktan, tören alanına güçlükle gelen fener alayında, zaman zaman izdihamlar yaşandı. Kale Çarşı Meydanı’nı hınca hınç dolduran Kale halkı, birlikte üçlü bayram kutlamanın mutluluğunu yaşadı.

Kale genelinde askere alınacak 131 asker ve aileleri özel ilgi gördü. Kale’nin simgesi haline gelen dev Türk bayrağı da alana asıldı. Uğurlama töreninde, Sanatçı Nursel sahne aldı. Nursel, söylediği parçalar ile unutulmaz anlar yaşattı. Sahnenin önüne tek tek isimleri okunarak davet edilen askerlere, anneleri kına yaktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı