REKLAMI GEÇ

Kaynana 107 gelin 85 yaşında

Kaynana 107 gelin 85 yaşında

Kale’nin Yenidere Mahallesi’nde 107 yaşındaki Fatma Karabacak, 85 yaşındaki gelini Aliman Karabacak ile birlikte yaşıyor. Eşleri artık hayatta olmayan kaynana ve gelin, hem sağlıkları, hem de uyumları ile görenlere “Aman nazar değmesin” dedirtiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2014 Çarşamba, 12:08

ic-1Öğretmen Muhammet Kahraman, Denizli’yi karış karış gezerek doğal güzellikleri görüntülüyor. Gittiği her yerde Denizli’nin güzelliklerinin yanı sıra dikkat çekici hayatlara da tanık oluyor.

Yolu Kale’nin Yenidere Mahallesi’ne düşen Muhammet Kahraman, bir tarlada çalışan iki yaşlı kadınla karşılaşıyor. 107 yaşındaki Fatma Karabacak ve 85 yaşındaki Aliman Karabacak… Bu yaşta halen tarlada olmalarına hayret ederken, Fatma ve Aliman Nine’nin kaynana-gelin olduklarını öğrenince şaşkınlığı daha da artıyor.

ic-2 Fatma ve Aliman Karabacak, birlikte yaşıyor. Eşlerini yıllar önce kaybetmişler. Ama ayrılmamış, hayatı paylaşmaya, birbirlerine yoldaş olmaya devam etmişler. 

107 yaşındaki Fatma Nine, kuru dalları keserek soba ve ekmek için odun hazırlıyor. Sağlığı ve hayata bağlılığı “Aman nazar değmesin” dedirtiyor. 85 yaşındaki gelin Aliman Karabacak da çapasıyla tarlada çalışıyor. Onun dinçliği de “Gelin kaynana toprağından olurmuş” atasözünü doğrular nitelikte.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı