REKLAMI GEÇ

O köprü bitmeli

O köprü bitmeli

Denizli, Aydın ve Muğla’yı birleştiren Akçay’ın üzerine köprü kurulması için geçen yıl başlatılan çalışmalar tamamlanamadı. Yıllardır kız alıp veren, alışverişini birbirinden yapan 40 köy,köprünün biteceği günü bekliyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2014 Salı, 09:35

Denizli, Muğla ve Aydın’ın il sınırlarını belirleyen Akçay’a kurulacak köprünün bitirilememesi,bu bölgeye yakın yaşayan vatandaşları üzdü.

PROTOKOL YAPILDI, PARA AYRILDI
Yıllar önce kullanılan İncekemer Köprüsü’nün yıpranma nedeniyle yıkılmasının üzerine,her iki ilden de köprü isteği gelmişti. 2013 yılında Muğla ve Denizli il özel idareleri arasında imzalananprotokolle Kale’nin Gökçeyaka köyü ile Muğla’nın Merkez Çamoluk köyü arasına 500 bin lira maliyetli köprü yapılması planlanmıştı.

İHALE YAPILDI, YASA DEĞİŞTİ
Her iki kurumun da 250’şer bin lira vererek köprüyü tamamlamak üzere ihale yapmıştı. İhale sonrası yer tesliminde sorun çıkınca işin yapımı uzadı. Bu sırada hem Muğla, hem de Denizli 6360 sayılı yasa ile büyükşehir oldu ve il özel idarelerinin kapılarına kilit vuruldu. Hal böyle olunca köprünün de yapımı yarım kaldı.

YAZIN SORUN YOK, KIŞIN ÇOK TEHLİKELİ
Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı, yaz aylarında suyun çekilmesiyle geliş geçişin sorun olmadığını, ancak kışın tehlikeli olması nedeniyle trafiğin tamamen durduğunu söyledi. Ayrancı, “Kaleli esnafımız ve vatandaşlarımız köprünün tamamlanmasını bekliyor. Geçen sene Muğla ve Denizli arasında protokol imzalanmış ama yer tesliminde sorun çıkmış. İl özel idareleri de kapanınca kadük kalmış. Köprü sorununun büyükşehir ya da Karayolları marifetiyle çözülmesini bekliyoruz” dedi.

40 KÖY BEKLİYOR
Geçen dönem Muğla İl Genel Meclisi’nde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı yapan İbrahim Şimşek ise, köprüyü Muğla’dan 40 köyün kullandığını söyledi, “Denizli ve Muğla il sınırındaki bu köyler arasında yıllardır komşuluk ilişkisinin yanında kız alıp verilmiş, ticaret yapılmış. Şimdi yaklaşık 40 köyümüzün kullandığı bu köprü kullanılamaz durumda. Bu yöredeki köylülerimiz de en az 40 kilometre fazladan yol gidiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı