REKLAMI GEÇ

Öğrenci sayısı katlandı, okul yetersiz kaldı

Öğrenci sayısı katlandı, okul yetersiz kaldı

Denizli’nin Kale İlçesi’nde Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı eğitim veren meslek yüksekokulunun 200 olan öğrenci mevcudu bu öğretim yılında 500’e çıkacak, belediye binasından bozma bina yetersiz kalacak. Kaleliler acilen ilçeye kampüs kuracak hayırsever arıyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2014 Pazartesi, 11:08

Denizli’nin Kale İlçesi’nde eğitim veren Pamukkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nu bu yıl 300 yeni öğrenci daha tercih etti. Geçen hafta açıklanan sonuçlara göre, tercih yaptıran öğrencilerin tamamı kayıt yaptırırsa ilçede 200 olan öğrenci sayısı 500’e çıkacak. Bu durumda ilçede eğitim veren mevcut bina yetersiz kalacak.

BELEDİYEYE AİT BİNA KULLANILIYOR
Önceki dönem belediye başkanı İsmail Yarımca’nın yüksekokulun açılması karşılığında üniversiteye tahsis ettiği belediye binasında eğitim veren okulun 500 öğrenciye yetmeyeceğini söyleyen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, acilen bir üniversite kampüsü kurulması gerektiğini söyledi.

ACİL DURUM
İlçede 943 olan lise öğrencisi kadar üniversite öğrencisinin olacağını belirten Bağcı, “Yeni kayıtlarla birlikte 500’e ulaşacak öğrenciye mevcut binamız yetmeyecek. Binamız diyorum ama aslında ortada bir bina yok. Belediyeden tahsisli binayı kullanıyoruz. Bu durumda bina yetersiz gelecek. Kale’ye acilen bir üniversite kampüsü kurmamız gerekiyor. Bu konuda gerekli yazışmaları yapıyoruz ama hayırseverlerimizle bu işi çözebileceğimize inanıyoruz” dedi.

HAYIRSEVER İLÇE
Denizli Valisi Abdülkadir Demir de konunun aciliyetininfarkında olduklarını belirtip, “Kale, göç veren ama olumlu yönde göç veren bir ilçemiz. Buradan çıkan insanlarımız ekonomiye daha fazla değerler katmak için buradan gidiyor. Hayırsever bir yer olan Kale’de kampüs sorununu hayırsever iş adamlarımızla birlikte en kısa sürede çözeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Yorumlar

hüseyin güler   -  Bağlantı 29 Temmuz 2014, 10:29

biz herşeyi tersten kurarız. önçe şehir kurulur sonra altyapı yapılmaya çalışılır.şehri politikacılar yönetir.
politika yapanlar genelde cahil insanlardır.Ama şu koskoca üniversitenin yaptığına ne demeli. Kale de binan olmadığını bu sözüm ona rektör ve üniversite senotosu bilmiyor mu? şimdi siyaset yapmak için oraya kontenjan ayıraçaksın sonrada 500 gençi ev yok yurt yok sokağa ataçaksın.denizli de devlet yatırım yapmaz hayırsever vatandaş aramaya başlayaçaksın. önçe kampüsü yapaçaksın lise öğrencileri kampüsü gezeçek okulu beğeneçek ondan sonra tercih yapaçak. ama adı pamaukkale üniversitesi olunca öğrenci gezmek bakmak bile istemiyor.nasıl olsa dünyanın yedinci harikası bir yer diye.ama iş kayıt yaptırmaya gelinçe hadi gidin kale ye diyeçekler. ama soraçaklar pamuk ne oldu diye.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı