REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak’tan Kale’den talimat

Vali Altıparmak’tan Kale’den talimat

İlçe ziyaretlerini sürdüren Vali Ahmet Altıparmak, Kale’de incelemelerde bulundu. Vali Altıparmak, kamu binalarının hızla engelli ve yaşlıların kolayca ulaşabileceği ve işlerini görebileceği şekilde düzenlenmesi talimatını verdi, benzer bir şikayet ile karşılaşmak istemediğini söyledi.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2016 Salı, 12:17

15 Temmuz sürecinde ara verdiği ilçe ziyaretlerini yeniden hareketlendiren Vali Ahmet Altıparmak Kale’de incelemelerde bulundu. Gezide Vali Altıparmak’a Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, Sağlık Müdürü Şükrü Apracı, Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve DSİ 212. Şube Müdürü Muhittin Püsküllü eşlik etti.

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
Vali Ahmet Altıparmak, ilçeye gelişinde Kaymakam İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanı Erkan Hayla tarafından karşılandı. Çiçek buketi sunan Yatu Hürriyet İlkokulu öğrencileri Berra Sıla Ayrancı ve İrem Yoğurtçu ile bir süre sohbet eden Vali Altıparmak, Kale Kaymakamlığı’nı ziyaret etti.

Kaymakam Ayrancı ile ilçenin genel durumuna ilişkin sohbet eden Vali Altıparmak, daha sonra İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde müdürler ve muhtarlarla toplantı yaptı.

KAYMAKAM BRİFİNG VERDİ
Kaymakam İhsan Ayrancı, ilçenin genel durumuna ilişkin brifing verdi. Kale’nin en önemli gelir kaynağının tütüncülük ve biber olduğunu belirten Ayrancı, sera sıkıntısı nedeniyle hayvancılığın gerilediğini ifade etti. Ayrancı, doktor talebini de iletti.

İÇ TURİZM HAREKETLENDİRİLMELİ
Vali Altıparmak, Kale’nin sanayi ve ticaret olarak fazla gelişmediğini, tarıma dayalı gelirin doğal güzellikler değerlendirilerek iç turizm hareketliliği yaratılabileceğini belirtti.

“KAMU BİNALARINI DÜZENLEYİN” TALİMATI
Toplantıya katılan il müdürleri de ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Adaharmanı Mahallesi Muhtarı Nihat Serhan’ın aile hekiminin muayeneleri 2. katta yaptığı ve yaşlıların çıkmakta güçlük çektiği yönündeki şikayeti Vali Altıparmak’ın tepkisini çekti.

Denizli’de benzer sorunların yaşandığını belirten Vali Altıparmak, “Geçenlerde bir yere gittim. Başhekim’in odası 1. katta, engelli vatandaş rapor almak için 6. kata çıkacak. Talimat verdim başhekimin 6. kata, rapor odasını 1. kata inmesini istedim. Kamu binaları engellilerin ve yaşlıların kolayca ulaşabileceği hale getirilsin. Bu konuda duyarlı olunsun. Böyle bir sorunu bir daha duymak istemiyorum” dedi.

“ÇOCUKLAR İÇİN KURSLAR AÇILSIN”
Kale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Oyan’a ilçede açılan kursları soran Vali Altıparmak, “Futbol kursu” cevabını alınca, “Kızlar ne yapacak?” diye sordu. Vali Altıparmak, çocukların yaz tatillerinde ve hafta sonlarında boş zamanlarını değerlendirebilecekleri aktivitelerin düzenlenmesi, kursların açılması talimatını verdi.

Vali Ahmet Altıparmak, Kale’deki incelemelerinin ardından Tavas’a geçti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı