REKLAMI GEÇ

1200 kadına mikrokredi

1200 kadına mikrokredi

Geçen yıl Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi bugüne kadar 1200 girişimci kadına destek sağladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2014 Pazartesi, 14:37

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran 2013’de Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliği ile İbrahim Çallı Sanatevi’nde hizmete açtığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, dar gelirli kadınların meslek sahibi olması için çaba sarf etmeye devam ediyor. 2009 yılından beri Denizli’de hizmet veren Mikrokredi Ofisi, Haziran 2013’den itibaren Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde faaliyetini sürdürüyor. Kurulduğu 2009 yılından, Denizli Büyükşehir Bünyesi’ne geçtiği Haziran 2013’e kadar 700 girişimci kadına destek veren Mikrokredi Ofisi, geçen yıldan bugüne kadar ise 500 kadına daha destek vererek, toplam girişimci kadın sayısını bin 200’e çıkardı. Bu rakamla Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi’nin Ege Bölgesi’ndeki diğer ofislere örnek olduğuna dikkat çekildi. Mikrokredi Ege Bölge Müdürü Demet Pilevneli, İzmir, Denizli, Muğla, Manisa ve Aydın’da dar gelirli kadınları iş sahibi yapmaya çalıştıklarını, “Bir iş fikrim var” diyen kadınlara mikrokredi verdiklerini söyledi.

“KADINLAR ÜRETİMİN İÇİNDE OLMALI”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi’nin bir yılda 500 dar gelirli kadına, kendi işini kurmak için destek verdiğini söyledi. Bugüne kadar Denizli’de toplam bin 200 kadının Mikrokredi Ofisi’nden yararlandığını anlatan Başkan Zolan, kadınların mutlaka üretimin içerisinde yer alması gerektiğini vurgulayarak, buna katkı vermekten dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Denizli’nin Türkiye’de bir üretim merkezi olduğunu, bundan dolayı başta tekstil olmak üzere kadın istihdamının diğer kentlere göre çok yüksek olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Hanımlarımızı üretimin içine almamız gerekiyor, bu çok önemli. Kendine iş kurmak isteyen tüm hanımlarımıza mikrokredi ofisimizin kapısı açıktır” diye konuştu. Bugüne kadar Mikrokredi Ofisi’nden kredi kullanan tüm kadınlara hayırlı olsun temennisinde bulunan Başkan Zolan, “Hanımlarımızın bugüne kadar aldıkları kredi ile çok güzel işler yaptığını gördük. Can suyu sayılan bu katkı inşallah gelecekte çok daha büyük işlerin başlangıcına vesile olur. İnsanlarımızın kendi kendine üretken hale gelmesi çok önemli. Bunu başaran kadınlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

İLÇELERE ÇAĞRI
Mikrokredi Ofisi’nin sadece dar gelirli kadınlara değil işini büyütmek isteyen ya da yeni iş kurmak isteyen kadınlara destek verdiğine vurgu yapan Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, sadece kent merkezindeki hanımlarımıza değil ilçelere de destek vermeye başladı. Ancak bunun daha da artması gerektiğini düşünüyoruz. İlçelerimizde  yaşayan kadınlarımızın mikrokrediden yararlanmasını ve kendi iş sahalarını kurarak ekonomideki yerlerini almalarını istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu