REKLAMI GEÇ

15 Temmuz fotoğraflarla anlatıldı

15 Temmuz fotoğraflarla anlatıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz destanının fotoğraflarla anlatıldığı “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi” düzenledi. Sergide darbe girişiminde şehit olan 251 kişinin anısına bastırılan hatıra paralarıyla hazırlanan Türkiye haritası büyük ilgi çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2019 Pazartesi, 14:46

Denizli Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda fotoğraf sergisi düzenledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi’ne Vali Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında birçok program düzenlediklerini ifade ederek, söz konusu serginin de önemli olduğuna dikkat çekti.

Başkan Osman Zolan, “Denizli bu meydanda 50 binin üzerinde vatandaşımızla o gece daha davet edilmeden, çağırmadan kendiliğinden toplandı. Burada bir ve beraber olduk. Ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza hep birlikte sahip çıktık. Milli iradeye, bayrağına, vatanına sahip çıkan herkese, hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Böyle karanlık geceleri Allah’ım bizlere yaşatmasın” dedi.

“DENİZLİ YEKVÜCUT OLUP, DARBEYE KARŞI DURDU”
Denizli Valisi Hasan Karahan ise konuşmasında, çocukluğunda büyüklerinden Çanakkale Savaşı ve İstiklal Savaşı hatıralarını duyduklarını, çocuk ve torunlarına ise 15 Temmuz hatıralarını anlatacaklarını söyledi. Vali Karahan, “15 Temmuz Destanımız var. Yedi düvelin bir şekilde dahil olduğu işgal girişimi ve Türkiye’yi parçalama harekatı o gün milletin göğsünde parçalandı. Darbenin ilk saatlerinden itibaren Denizli halkı da sergide de gördük büyük bir kahramanlık örneğini yekvücut olarak göstermiş, darbeye karşı durmuştur” diye konuştu. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği sergide, Denizli ve Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan kahramanlıkların anlatıldığı ve fotoğraflar yer alıyor.

HARÇLIKLARIYLA TÜRKİYE HARİTASI YAPTILAR
Sergide ayrıca Ayşenur ve İbrahim Ethem Özdemir kardeşlerin ailelerinden aldıkları harçlıklarla hain darbe girişimi sırasında şehit olan 251 kişinin anısına bastırılan hatıra paralarla hazırladıkları Türkiye haritası büyük ilgi gördü. Haritanın toplam 3.262 adet 15 Temmuz hatıra parasıyla hazırlandığı ifade edildi. Ayşenur Özdemir, 2 yıl önce hatıra paraları biriktirmeye başladıklarını belirterek, toplam 6 bin TL’ye ulaştıklarını 3.262 adeti ile Türkiye haritasını hazırlayıp sergilediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu