REKLAMI GEÇ

19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik”unvanının verildiği günün yıldönümü törenle kutlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2018 Çarşamba, 15:48

Törene; Vali Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Milletvekilleri Kazım Arslan, Haşim Teoman Sancar, İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, 11. Komando Tugayı ve Garnizon Komutan Vekili Albay Salih Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mustafa Işık, askeri ve mülki erkan ile Gaziler ve yakınları katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler tarafından Gaziler Günü dolayısıyla şiirler okundu.

Vali Hasan Karahan ve protokol üyeleri buradaki törenin ardından, Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek, gazi ve gazi yakınlarının gününü kutladı.

Muharip Gaziler Derneğindeki etkinlikte Gazilik unvanının geleneğimizde olduğunu belirten Vali Hasan Karahan, “Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ve Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu da Gazi Mustafa Kemal’dir. Aynı gelenek, aynı usul inşallah bu toraklarda devam edecek. Ne demiş atalarımız ‘Hazır ol cenge eğer ister isen sulh salâh’ Yani eğer bir ülkede barış istiyorsanız savaşa da hazır olacaksınız. Savaş hayatın bir gerçeği. Bu toraklarda da tarih şahittir. Biz de üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra da yapacağız. Zaten şu anda da hep birlikteyiz. Denizli’mizde de bunu yaşattığımızı gösterdik. Bu da bizim için bir iftihar meselesi. Bu vesile ile vekillerimize, çalışma arkadaşlarımıza ve gazilerimize çok teşekkür ediyorum. Önemli olan birbirimizin kadrini kıymetini bilmek. 81 ilde yaşayan vatan evlatlarının kardeş olduğunu bilelim. Birbirimize sahip çıkalım. Başka Türkiye yok. Onun için Türkiye’nin dik durması lazım. Türkiye’nin Dünya’nın çadır direği olduğu anlayışıyla dik durmamız lazım. Geçmişimiz bu duruma şahittir. Gelecekte de üzerimize ne düşüyorsa gereğini yaparız” dedi.

Muharip Gaziler Derneğindeki etkinlikte ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı gösteri sundu.

Protokol üyeleri son olarak Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret ederek şehit yakını ve gazilerimize katılmış oldukları kursların sertifika belgelerini takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu