REKLAMI GEÇ

19 mahalledeki paket atıksu tesisi yeniden çalıştırıldı

19 mahalledeki paket atıksu tesisi yeniden çalıştırıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için kurulan, ancak enerji maliyetleri ve bakım masrafları nedeniyle uzun süre atıl durumda kalan biyolojik paket arıtma tesislerini yeniden aktif hale getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2015 Pazartesi, 12:39

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (DESKİ), su kaynaklarının kirletilmesini önlemek amacıyla geçmiş yıllarda İl Özel İdaresi’nce köylerde kurulan, ancak maliyetleri nedeniyle düzenli olarak çalıştırılamayan biyolojik paket atıksu arıtma tesislerini yeniden faaliyete geçirdi.

19 mahalledeki biyolojik paket atıksu arıtma tesisleri, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından inceleme altına alındı. Merkez ile birlikte Sarayköy, Buldan, Tavas ve Çivril’de yapılan incelemede, onbinlerce liralık tesisin, geçmişte muhtarlıklar tarafından yüksek elektrik ve bakım masraflarının vatandaşlardan toplanamaması nedeniyle sürekli olarak çalıştırılamayıp uzun süre atıl durumda kaldığı ifade edildi.

denizli-buyuksehir-belediyesi-aritma-tesisi-ic-1

TESİSLERİN KURULU OLDUĞU MAHALLELER
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın talimatıyla çalışma başlatan DESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı, çalıştırılamayan 19 biyolojik paket atıksu arıtma tesisi tespit etti. Yapılan çalışmayla da bunların bakım, onarım ve çevre düzenlemeleri yapıldı. Çalışma sonunda Akçapınar, Altınova, Beylerbeyi, Bölmekaya, Çalıköy, Çoğaşlı, Emirazizli, Gömce, Hayriye, Horasanlı, Karateke, Kavakköy, Kavaklar, Korucuk, Köke, Sazak-Köprübaşı, Mahmutgazi, Oğuz ve Ovacık mahallelerindeki biyolojik paket atıksu arıtma tesisleri faaliyete geçti.

denizli-buyuksehir-belediyesi-aritma-tesisi-ic

ÖNCELİK “ÇEVRE VE İNSAN”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’nin “En Çevreci Belediyesi”, “En Sağlıklı Şehri” ve “En Temiz Kenti” ödüllerini aldıklarını hatırlatarak, yaptıkları her projede önceliklerinin “çevre ve insan” olduğunu vurguladı.

Çevre konusunda yaptıkları projelerde en büyük destekçilerinin Denizlililer olduğunu ifade eden Başkan Zolan, parasal krizlerin aşılabileceğini, ancak çevresel bir krizin geri dönüşünün mümkün olamayabileceğini söyledi. Zolan, “Çevre konusundaki hassasiyetimizi bu bilinçle her zaman ön planda tutuyoruz. Çünkü bu kent, bu ülke, bu dünya bizim. Geleceğimize temiz bir çevre bırakmak istiyoruz” dedi.

Yorumlar

meşcere   -  Bağlantı 17 Ağustos 2015, 13:57

DESKİ’yi tebrik ediyor.Kanalizasyon alt yapısı biten tüm mahalle ve köylere,ilçelere bu gibi tesisler kazandırmasını bekliyorum.

meşcere   -  Bağlantı 17 Ağustos 2015, 13:55

Bu paket arıtmaların hepsi,önceki yıllarda il özel idaresi imkanları ile yapıldı.Lakin; kurulma iradesini ortaya koyan özel idare,haberde bahsedilen işletim masraflarının karşılanması konusunda gerekli iradeyi gösteremedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu