REKLAMI GEÇ

2019 yılında Denizli en çok bunları konuştu

2019 yılında Denizli en çok bunları konuştu

Denizlihaber.com, her yıl olduğu gibi 2019 yılı için de yılın en çok konuşulan haberlerini derledi. 2019’un en çok konuşulan olayı şüphesiz ki 31 Mart Yerel Seçimleri oldu. Sürpriz sonuçlarıyla yıla damgasını vuran seçimlerin dışında işte 2019’un en dikkat çeken olayları…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2019 Pazartesi, 13:21

Acısıyla, tatlısıyla bir yıl daha geride kalmak üzere. Denizlihaber.com her yıl olduğu gibi bir klasiği okurları için hazırladı, Denizli’de2019 yılına damgasını vuran haberleri derledi. 2019’un şüphesiz en konuşulan olayı 31 Mart Yerel Seçimleri ve sürpriz sunuçlarıydı.

SEÇİMLERDE CHP SÜRPRİZİ

31 Mart Yerel Seçimleri, AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ile CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı adayları arasında büyük bir çekişmeye sahne oldu. 19 ilçenin 14’ünü Cumhur ittifakı, 5’ini ise Millet ittifakının adayları kazandı. Merkezefendi’de Ak Partili Muhammet Subaşıoğlu belediye başkanı olarak girdiği seçimleri CHP’li kadın rakibine kaybetti. Babadağ ve Honaz seçimlerinde sandıktan CHP’nin adaylarının çıkması AK Partilileri harekete geçirdi. Seçimlere itiraz edildi, Honaz seçimi tekranlardı. Sandıktan CHP’nin adayı Yüksel Kepenek’in ismi tekrar çıktı.

PARTİSİNDEN İHRAÇ EDİLDİ
Aynı CHP bir önceki seçimlerde kaybettiği kalesi konumundaki Güney’in üzerine bir de Bekilli’yi ekledi. Bekilli’de seçimin tekrar aday gösterilmeyen CHP’li belediye başkanı ve yakın isimlerin CHP karşıtı propaganda yaptıkları tespit edildi. Bu isimler partiden ihraç edildi.

ARAMIZDAN AYRILANLAR
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Kazım Arslan beyin kanaması sonucu, Denizli’nin duayen işadamlarından hayırsever Orhan Abalıoğlu ise rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

HEPİMİZİ ÜZEN OLAYLAR
İncilipınar Mahallesi’nde kocası tarafından öldürülen kadın, Sivil Toplum Örgütleri’ni harekete geçirdi, Türkiye gündemine oturdu. Acıpayam, Bozkurt ve Çardak’ta şiddetli depremlerin yaşanması 2019 yılına damgasını vuran ve en fazla konuşulanları oldu.

VE İŞTE EN ÇOK KONUŞULAN HABERLER

İTTİFAK ADAYLARI YARIŞTI

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri; AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın adayları arasında geçti. CHP daha önce 3 olan belediye sayısını bu seçimle 5’e yükseltti. Cumhuriyet Halk Partisi Bekilli ve Buldan Belediyeleri’ni kaybederken, Merkezefendi, Honaz, Babadağ ve Serinhisar Belediyeleri’ni kazandı. AK Parti Büyükşehir Belediyesi de dahil 14 belediyeyi elinde tuttu.

BABADAĞ VE HONAZ’A İTİRAZ EDİLDİ

Sandıkların açılıp sayım işlemlerinin tamamlanması ve Babadağ’da CHP’nin adayı Ali Atlı’nın AK Partili adayın önünde 13 oy farklı önde çıkması üzerine AK Parti ilçe seçim kuruluna itiraz etti. Oyların tekrar sayıldı, fark 8’e düştü ancak sonuç değişmedi ve Ali Atlı seçimi kazandı.

Honaz’da ise oyların sayılmasından sonra Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Yüksel Kepenek, Cumhur İttifakı’nın adayı AK Partili Turgut Devecioğlu’ndan 8 oy fazla aldı. CHP’liler seçimi kazanmanın sevincini yaşarken AK Parti Honaz için de İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Oylar tekrar sayıldı, fark önce 3’e düştü, yeni bir sayım ile bu kez fark 1’e inince 2 Haziran 2019 tarihinde seçimin yenilenmesi kararı alındı. Tekrarlanan seçimden CHP’li Yüksel Kepenek bu kez 2.337 oy farkla seçimi kazandı.

CHP 25 YIL ARADAN SONRA MERKEZDE KAZANDI

1999 yılında Denizli Belediyesi’ni Demokrat Parti’ye kaptıran Cumhuriyet Halk Partisi, aradan geçen 25 yıl sonra merkezde bir belediye kazandı. CHP, AK Parti’nin elinde olan Merkezefendi Belediyesi’ni Şeniz Doğan’ın aday gösterildiği ilçede sandıktan önde çıktı ve seçim kazandı. Kazanılan bu başarı CHP’lileri bir dahaki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi için umutlandırdı.

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NDEN KOLİ KOLİ EVRAK TAŞINDI

Merkezefendi’de zafer kazanan ve başkan seçilen Şeniz doğan’ın mazbatasını alıp resmen göreve başlaması beklenirken, Merkezefendi Belediyesi’nden koli koli evrakların taşındığı haberleri yapıldı. Gündemin ilk sırasına oturan bu haber ile ilgili birçok iddia ortaya atıldı ancak, evrakların ne olduğu konusunda kesin bir açıklama yapılmaması ile birlikte konu unutuldu.

KAZIM ARSLAN HAYATINI KAYBETTİ

Resmen hayatını Cumhuriyet Halk Partisi’ne adayan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan hayatını kaybetti. Seçim yorgunluğunu atmak için Marmaris’teki evine dinlenmeye giden Arslan rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelerin yeterli gelmediği Kazım Arslan’ın beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu. Arslan’ın ölümü hem ailesi hem sevenleri ve hem de partililer arasında büyük bir üzüntüye neden oldu.

DENİZLİ DUAYEN İŞADAMI VE HAYIRSEVERİNİ KAYBETTİ


Denizli sanayisinin duayen isimlerinden olan işadamı hayırsever Orhan Abalıoğlu’nun vefat haberi, sevenlerini ve eğitim camiasını yasa boğdu. Eğitime yaptığı bağışlar ve yaptırdığı okullarla ön plana çıkan 84 yaşındaki Abalıoğlu’nun yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği duyuruldu. Abalıoğlu, Ahmet Hulusi Efendi Camii’ndeki cenaze namazından sonra Asri Mezarlığa defnedildi.

HAFİZE KURBAN CİNAYETİ

Kadın cinayetlerinin yoğun olarak gündemde olduğu bir dönemde Denizli’de de bir kadının kocası tarafından öldürülmesi, STK’ları ve parti yöneticilerini harekete geçirdi. Bir çocuk annesi Hafize Kurban’ın boşanmak üzere oldukları eşi tarafından boğazı kesilerek öldürülmesi, gündemi uzun süre meşgul etti. Konuyla ilgili birçok protesto gösterisi düzenlerdi ve kadın cinayetleri ile ilgili yetkililer göreve davet edildi.

ACIPAYAM DEPREMİ

Denizli’de 31 Mart Yerel Seçimleri’nin heyecanı devam ederken, şiddeti merkezden de hissedilen ve 5.8 şiddetinde olduğu açıklanan Acıpayam depremi yaşandı. Can kaybının olmadığı ancak maddi hasarın oluştuğu depremden sonra halk bir süre evlerine giremedi. Evi hasar gören ve korkan birçok aile AFAD ve Kızılay’ın kurduğu çadırlarda yaşamaya başladı. Arka arkaya gelen artçı depremlerin yaşandığı bölgede yerel seçimler için çadırlarda kurulan sandıklarda oy kullanıldı.

BOZKURT DEPREMİ

Acıpayam depreminin korkusu atılamadan bu kez Bozkurt 6.0 şiddetindeki depremle sallandı. Acıpayam depreminde olduğu gibi merkezden de şiddetli bir şekilde hissedilen deprem sonrası tüm kurtarma ekipleri ve yardım kuruluşları Bozkurt’a yönlendirildi. Can kaybının olmadığı depremde maddi hasar meydana geldi, deprem çadırlarında yaşam başladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_