REKLAMI GEÇ

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü coşkuyla kutlandı

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü coşkuyla kutlandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafe’de çalışan özel çocuklar, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’nde muhteşem bir organizasyona imza attı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile bir araya gelen özel çocuklar performanslarıyla göz doldurdu.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 21 Mart 2018 Çarşamba, 15:18

Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü. Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafe’de çalışan özel çocuklar, bu özel günleri nedeniyle güzel bir programa imza attı.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Down Sendromu Derneği Başkanı Hayrettin Çakmak, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Denizli Down Sendromu Derneği Başkanı Hayrettin Çakmak, 3 yıl önce 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’nü de aynı meydanda kutladıklarını anlatarak, “O gün Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, Down Kafe sözü vermişti. O kafe Başkanımızın sayesinde açıldı ve Türkiye’nin en güzel Down Kafe’si oldu. Burası çocuklarımıza mutluluk, iş, sosyalleşeme, farkındalık kapısı oldu. Sayın Başkanımız Osman Zolan’a ailelerimiz adına tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Çakmak’ın konuşmasının ardından, Down Kafe çocukları dans gösterisi sundu.

Daha sonra sahneye çıkan Denizli Down Sendromu Derneği Başkanı Hayrettin Çakmak’ın oğlu Hakan Çakmak, Denizli Gençlik Merkezi Şiir Yarışması’nda birinci olan ‘Annem’ şiirini seslendirdi.

Denizlili Türkücü Efe’nin sahneye çıkması coşkuyu daha da artırdı. Efe’nin şarkılarına Down sendromlu çocuklar danslarıyla eşlik etti.

Mini konserin bitmesini istemeyen özel çocukları kırmayan Türkücü Efe şarkılarına devam etti.

Ellerine darbukalarını alan Down sendromlu çocuklar, izleyenlere keyifli bir şölen yaşattı.

“Onların mutlulukları bizleri de mutlu ediyor”

Gösterilerin ardından davetlilere seslenen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Çocuklarımızı çok seviyoruz, onlar özel ve güzel çocuklarımız. Kendilerine fırsat ve değer verildiğinde neleri başarabileceklerinin bir kısmını sizlere gösterdiler. Özel çocuklarımıza her zaman sahip çıkmamız gerekiyor. Bu, Denizli’de en üst seviyede yapılıyor, daha iyiye ve güzele gitme konusunda da gayretlerimiz var. Ama en büyük emek, en büyük gayret anne ve babalarımız ile çocuklarımızın. Onların mutlulukları bizleri de mutlu ediyor” diye konuştu.

“Tüm engelleri hep beraber kaldıralım”
Denizli’de 700 dolayında Down sendromlu çocuk olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, “Başka engelleri olan insanlarımız ve çocuklarımız da var. Onların önündeki engelleri kaldırarak, onlara pozitif ayrımcılık yaparak, onlara imkan sunarak hep beraber mutlu bir Denizli inşa etmek için gayret gösteriyoruz. İnşallah birlikte daha güzel işlerin altına imza atmayı Allah’ım bizlere nasip etsin. Onların sevgisi her şeyin üstünde. Onların mutluluğunu görmek bizi en üst seviyeye götürüyor. Özel insanlarımıza daha çok imkan vermek için gayret göstereceğiz. Onlar mutlu odluğunda hepimiz mutlu olacağız. Tüm engelleri hep beraber kaldıralım” dedi.

Konuşmanın ardından Avrupa Down Sendromlular Yüzme Şampiyonası’nda (DSISO) 8 madalya kazanan Muhammet Tuğrul Şahin, Türkiye Yüzme Şampiyonu Hacer Altınok ve Denizli Gençlik Merkezi Şiir Yarışması’nda birinci olan Hakan Çakmak’a ödülleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu