REKLAMI GEÇ

29 yıldır dinmeyen acı: Hocalı

29 yıldır dinmeyen acı: Hocalı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hocalı Soykırımı’nın 29. yıldönümünde de anma programı düzenledi. Başkan Zolan, Hocalı Soykırımı anısına yaptırdıkları parka Azerbaycan-Karabağ isminin verilmesinin meclis kararını Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim’e hediye ederek, “Hocalı’da yapılanları unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2021 Cuma, 12:58

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 1992’de, 106’sı kadın, 70’i yaşlı, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı Soykırımı’nın 29. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Hocalı Soykırımı anısına yaptığı Azerbaycan-Karabağ Parkı’ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenen törene, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükelçisi Hazar İbrahim ve Başkan Zolan’ın Hocalı Soykırımı Anıtı’na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı okundu. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada 29 yıl önce çoluk-çocuk, kadın- yaşlı demeden Hocalı’da katledilen şehitleri anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

BAŞKAN ZOLAN: “BU SOYKIRIM, BU KATLİAM HEP ZİHNİMİZDE YER EDİNECEK”
Bu soykırımı hiçbir zaman unutmayacaklarını belirten Başkan Zolan, “Bu soykırım, bu katliam hep zihnimizde yer edinecek. 1992 yılında yapılan bu soykırıma tüm dünya seyirci kalmıştır. Bosna’da soykırım yapılırken nasıl gözlerini yumdularsa, Karabağ’da ve Hocalı’da katliamlar yapılırken her türlü işkenceler yapılırken o medeni dediğimiz dünya gözlerini kapatmıştır ve sessiz kalmıştır. Biz Türkiye ve Azerbaycan olarak iki devletiz ancak tek milletiz. Aynı duyguları paylaşıyoruz. Bu nedenle üzüntümüzde, kaygımızda, sevincimizde hepimizindir” dedi.

2016 yılında törenin yapıldığı 123 bin metrekareden oluşan parka Azerbaycan Karabağ Parkı adını verdiklerini hatırlatan Başkan Zolan, “Parkımızın içerisine de Hocalı’da yapılan soykırımı unutmamak gelecek nesillere aktarmak için Hocalı Soykırımı Anıtı yaptık. Hocalı’da yapılanları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Denizli olarak Türkiye olarak ortak duygular paylaştığımız Azerbaycan halkımızın yaşadıklarını gelecek nesillere aktaracağız” dedi.

“BUGÜN GEÇEN YILA GÖRE YÜREĞİMİZ BİRAZ DAHA SERİNLEDİ”
Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ’da elde ettiği zaferi hatırlatan Başkan Zolan, “Bugün geçen yıla göre yüreğimiz biraz daha serinledi. Azerbaycan Cumhuriyeti Başkanımız İlham Aliyev ve Azerbaycan ordusu bizimde gönül birliğimiz ile verilen mücadelede Karabağ çok güzel bir noktaya geldi. Allah’ım inşallah daha güzel sonuçlar almayı nasip etsin. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bayraklarımız ilelebet göklerde dalgalansın. İki devlet tek millet olarak ilelebet yaşayalım. Kardeşlik içerisinde yürümeye devam edelim” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKELÇİ İBRAHİM: “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”
Konuşmasına, “Ne mutlu Türküm diyene” sözleriyle başlayan Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim ise, 29 yıl önce 613 mazlum Azerbaycan Türküne, vatan savaşında şehit olan Azerbaycan askerlerine ve yakın zamanda teröristler tarafından Gara’da şehit düşen Türk askerlerine Allah’tan rahmet diledi.

Büyükelçi İbrahim, “Denizli bizim için çok özel. ‘Tek millet iki devlet’ bu bir slogan ama bunun alt yapısı çok büyük. Biz her zaman Azerbaycan ve Türkiye birbirimizin yanında olduk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi ‘Azerbaycan’ın kederi Türkiye’nin kederi, Azerbaycan’ın sevinci Türkiye’nin sevincidir.’ Biz yüzyıllarca böyle yürüdük ve bugün de böyle yürüyoruz. Vatan savaşı sırasında kardeş Türkiye gönül bağıyla bizim yanımızda oldu. Cumhurbaşkanlarımız Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev iki büyük devlet insanı birlikte olarak Türkiye Azerbaycan kardeşliğini gösterdiler” dedi.

BÜYÜKELÇİ İBRAHİM’DEN BAŞKAN ZOLAN’A TEŞEKKÜR
Azerbaycan Karabağ Parkı ve Hocalı Soykırımı Anıtı nedeniyle Başkan Zolan’a teşekkür ederek bunun kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Büyükelçi İbrahim, şunları kaydetti:

“Bizim kimsenin toprağında, canında gözümüz yok. Bizim topraklarımıza gelmesinler gözlerini bizlerden uzak tutsunlar. Bizimle dost olmak isteyenlerle dost oluruz. Bu zulmü yapmaktan vazgeçsinler. Türkiye ve Azerbaycan her zaman birlikte yürüyecek. Bugün Türk bayrağı işgalden kurtulmuş Azerbaycan topraklarındadır. Türk askeri Azerbaycan’dadır. Türkiye her zaman her yere barış getirdi. Siz kardeşlerimiz bizimle birlikte yürüdüğü sürece bu barış daha güçlü ve daha kalıcı olacaktır. Sizlere çok teşekkür ediyorum, kederde de sevinçte de bizlerle birlikte olduğunuz için. Bir gün hep birlikte Karabağ, güzelleştiğinde oraya böyle güzel parklar yaparız ve Türk’ün kim olduğunu dünyaya gösteririz.”

VALİ ATİK: “BİZ BÜYÜK TÜRK MİLLETİYİZ”
Denizli Valisi Ali Fuat Atik de, 29 yıl önce yaşanan soykırımı anlatarak, “Bugün çok şükür Azerbaycan ile Türkiye’nin ortak hareket etmesiyle kısmen de olsa Karabağ topraklarında özgürlüğü yaşıyoruz. Hakkımız olanı geri aldık. İnşallah önümüzdeki anma programında Hocalı’nın da azadlığa kavuşmasını hep beraber burada yaşarız, onun sevincini hep birlikte paylaşırız. Biz tek millet iki devletiz. Biz sevinçte de beraberiz kederde de beraberiz. Biz büyük Türk milletiyiz. Bizi hiç kimse yıkamayacak soykırım uygulayamayacak. Dünya var oldukça Türk milleti de varlığını sonsuza kadar devam ettirecek. Ben Hocalı’da katliama uğrayan şehitlerimize, Karabağ’ın azadlığı için mücadelede hayatını kaybeden kardeşlerimize ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Zolan, Hocalı Soykırımı anısına yaptırdıkları parka Azerbaycan-Karabağ ismi verilmesinin meclis kararını Büyükelçi Hazar İbrahim’e hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_