REKLAMI GEÇ

2’nci elciler 31 Mart’ta kadar şehri terk edecek

2’nci elciler 31 Mart’ta kadar şehri terk edecek

Pamukkale Belediyesi, kent merkezinde bulunan galericilere tek tek tebligat yaparak ay sonuna kadar dükkanlarını yeni yapılan galericiler sitelerine taşımalarını istedi. Emre uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2018 Cuma, 08:30

Denizli’de kent merkezi içinde bulunan galericiler ay sonuna kadar tahliye edilecek. Bu konuda kent merkezindeki ilgili belediye yaptırım kararı aldı. İlçe belediyesi şehir içinde bulunan 300’ün üzerinde ikinci el oto galericisine yazı göndererek 31 Mart’a kadar dükkanlarını boşaltmalarını istedi.
Boşaltma gerekçesinde Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2008/71 sayılı genelge ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl şubat ayında galericilere gönderdiği yazıyı gösterdi.


Denizli’deki tüm ikinci el otomobil satışı yapan galericilere tebliğ edilen yazıda sadece mevcut ruhsatlı işletmelerin değil ruhsatsız faaliyet gösteren işletmelerin de yasal işleme tabi olacağını duyurdu.
Galericilere gönderilen yazıda kentteki ekonomik ve sosyal gelişmenin araç sayısını artırdığı bu nedenle ikinci el alım satım işlemlerinin yaygınlaştığı, kent trafiğini olumsuz etkilediği kaydedildi. Konut alanlarının zemin katlarına açılan galerilerin araçlarını kaldırımlarda ya da yol kenarlarında teşhir ettikleri, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden bu durumun ortadan kaldırılmak istendiği kaydedildi.

GALERİCİLER NEREYE TAŞINACAK?
Daha önce Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da kent içindeki trafik akışının rahatlaması amacıyla galericilerin şehir dışına taşınmalarını istemişti. Bu nedenle galericiler tarafından kurulan Denizli Otomobilciler ve Galericiler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’ne destek olan Zolan, bu birliğin Sarayköy’e bağlı Beylerbeyi Mahallesi’nde yaptığı Galericiler Sitesi’ne de katkı koymuştu. Zolan yılbaşında tüm taşınma işlemlerinin tamamlanmasını istese de toplam 146 işyerinin yapıldığı bu alanda yeni binaların iç düzenlemeleri ile alanın üstyapı sorunları nedeniyle taşınma işlemleri gerçekleşememişti. Kent merkezini terk edecek galericiler için ise ikinci bir seçenek olarak özel bir şirkete ait, Denizli – İzmir yolu üzerindeki Denizli Oto Center işaret ediliyor.

İRDEM: SİTEMİZ HAZIR HERKES TAŞINABİLİR
Denizli Galericiler Sitesi’nin artık kullanıma hazır olduğunu söyleyen Denizli Otomobilciler ve Galericiler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Necip İrdem de meslektaşlarına seslenerek taşınma çağrısında bulundu. Yeni merkezin Denizli otomobil piyasasının cazibe merkezi olacağını söyleyen Başkan İrdem, “Taşınma işlemlerimiz başladı. Burada faaliyet gösteren arkadaşlarımız bulunuyor. Sitemizin tüm sorunları çözüldü. Sadece işletme sahibi arkadaşlarımız yeni dükkanlarının iç düzenlemelerini gerçekleştiriyorlar. Ben de kendime ait şirketi 15 gün içinde taşımayı planlıyorum. İkinci el alım satımı için Denizli Galericiler Sitesi tüm işlemlerin yapılabildiği Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri olacak. Burada süreç içinde banka, noter gibi hizmetler de yer alacak. Ayrıca ziyaretçiler için restoran, kafeterya türünde mekanlar da olacak. Alıcı ve satıcının tüm işlemlerini tek mekanda görmelerini sağlayacak bir atmosfer oluşturduk. Kooperatif üyesi arkadaşlarımıza Denizli Galericiler Sitesi’ne bir an önce taşınma çağrısı yapıyorum” diye konuştu. İrdem, sitenin Denizli’ye kazandırılmasında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın büyük katkıları olduğunu kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu