REKLAMI GEÇ

Büyükşehir, Denizli tarihinin en büyük altyapı hattını yapıyor

Büyükşehir, Denizli tarihinin en büyük altyapı hattını yapıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Sevindik, Sümer ve Karşıyaka mahallelerinin alt yapı sorununu ortadan kaldıracak projeye başladı. 2400’lük dev boruların döşenme çalışmalarını inceleyen Başkan Osman Zolan, Denizli tarihindeki en büyük alt yapı hattını inşa ettiklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2020 Pazartesi, 13:46

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Sevindik, Sümer ve Karşıyaka Mahallesi’nin alt yapı sorununu tarihe gömecek dev projeye başladı.

Bölgenin alt yapısını baştan aşağı değiştirecek proje ile Sevindik, Sümer ve Karşıyaka Mahallesi ilk defa yağmur suyu hatları ile de tanışacak. Bu kapsamda 3 mahalleye 122 kilometre içme suyu hattı, 78 kilometre kanalizasyon hattı ve 23 kilometre yağmursuyu hattı döşenecek. Toplam 223 kilometre uzunluğunda alt yapı hattı döşenecek bölge için 1 adet de atık su terfi merkezi inşa edilecek. Proje, 3 mahalle ile birlikte kent merkezinde kullanılan atık suların büyük bir bölümünün Denizli Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’ne taşınacağı 2400 santimetre çapındaki dev kanalizasyon bağlantı borularının döşenmesiyle başladı. 8,5 metre derinliğinde kazı yapılmasının ardından döşenen 2400’lük dev boru hatlarını inceleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çalışanlara kolaylıklar diledi.

DENİZLİ TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK HAT
Başkan Zolan burada yaptığı açıklamada geçen yıl Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe, Karşıyaka ile Deliktaş Mahallesi’nin bir kısmında başladıkları altyapı çalışmalarını Sevindik ve Sümer Mahallesi ile devam ettirdiklerini söyledi. Sevindik, Sümer ve Karşıyaka Mahallesi’nin alt yapısını baştan aşağı değiştirecek ve bölgeyi yağmur suyu hatları ile tanıştıracak proje ile Denizli tarihinin en büyük kanalizasyon hattını döşediklerine dikkati çeken Başkan Osman Zolan, “2400’lük dev boruların döşendiği bu güzergah şehrimizin büyük bir bölümündeki kanalizasyon atıklarının toplandığı yeni bir hat olacak. Bu dev hatta toplanan kanalizasyon daha sonra arıtma tesisimize taşınacak. Burası Denizli açısından hayati bir nokta. Denizli tarihinde yapılmış en büyük kanalizasyon hattı” dedi. Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında temel atma töreni yapmadan çalışmalara başladıklarını anlatan Başkan Zolan, “Bunlar çok önemli yatırımlar. Torunlarımızın torunlarına hizmet edecek yatırımlara imza atıyoruz” diye konuştu.

“TARİHİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ”
Bölgedeki vatandaşların uzun yıllar alt yapının yapılmasını talep ettiğini ifade eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızın bizlere güveni sonsuz. Biliyorlar ki yapılacak olan iş günlük değil, yapılan yatırım yüz yıl boyunca kendilerine hizmet edecek. Altyapı sürdürülebilirliği, maliyeti ve çevreye verdiği rahatsızlık bakımından zor bir iştir. Geleceğe altyapı sorunu bırakmamak için isimsiz kahramanlarımızla birlikte gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Denizlimizin hizmetinde olmaya devam ediyoruz.” Tarihi bir yatırım yaptıklarını anlatan Başkan Zolan, “Denizli’nin en büyük kanalizasyon hattının inşaatındayız. Şehirdeki atık suların büyük bir bölümünün arıtmaya gideceği hat burası olacak. Çapın büyük olması önemli. İhtiyacı karşılayabilecek şekilde olması gerekiyordu. Bunlar çok büyük maliyetler. Allah güç kuvvet versin ve bu işlerin üstesinden hep birlikte gelelim” ifadelerini kullandı.

“DEVASA YATIRIMLAR YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Koronavirüs tedbirleri nedeniyle vatandaşların evlerinde kalmalarını istediklerini belirten Başkan Zolan, şunları kaydetti:

“Bizim çalışmamız, şantiyelerde, sahalarda olmamız ve Denizli’yi daha ileriye götürmemiz gerekiyor. Onlar evde kalsın biz çalışalım, ihtiyaçlarını giderelim, gece gündüz gayretimizi sürdürelim. Bir gün, hep beraber meydanlarda ve parklarda buluşacağız, kucaklaşacağız. İstiyorum ki bir eksik olmasın. Hepimiz orada birlikte olalım, yüreğimiz buruk olmasın, yakınlarımızı ve sevdiklerimizi kaybetmeyelim. Bu konuda hassas davranmak kurallara uymak ve rehavete kapılmamak gerekiyor. Biz şehrimizin ihtiyaçları için tabii ki alanda olacağız, sahada olacağız ve koşturacağız. Devasa yatırımlar yapmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar

Hakan G   -  Bağlantı 11 Mayıs 2020, 23:49

Eski dönemi savunan arkadaşlar o zaman şu soruyu da yanıtlayın bir zahmet:Zeybekçi bu mahalleleri görmezden gelip sadece merkez birkaç yerde yüzyılın dev alt yapısı türküsü söyleyerek şov mu yaptı yoksa Osman Zolan mı israf yapıyor?Anlayamadık da?!!

ebubekir sıddık   -  Bağlantı 11 Mayıs 2020, 21:01

sayın nihat zeybekçi 100 yılın alt yapı projesini yapmadı mı bu şehirde? ya Zeybekçi yalan söyledi ya da sn zolan israf yapacak. ayrıca ismail bey sümer,karşıyaka ve sevidik denizli merkezde bulunan mahalleler değil mi? onlara neden yapılmamış ozaman

Muzaffer kocatürk   -  Bağlantı 11 Mayıs 2020, 19:45

Haberi okuyun önce haberi!! Sümer Sevindik Karşıyaka diyo! Daha önce altyapısı yapılmayan yerleri 2008den beri sıra sıra, kısım kısım yapıyoruz sizin için diyo. Sıra bu 3 mahallede diyo! Çalışma sadece bu mahallelerde diyo! Nasıl anlıyonuz

Canan Kara   -  Bağlantı 11 Mayıs 2020, 19:41

Mehmet Bey sanırım geçmişte bahsedilen konu ile bu haberde yapılan yatırımın aynı olmadığının farkındasınız ya da derdiniz acemi bir şekilde üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.

Muzaffer kocatürk   -  Bağlantı 11 Mayıs 2020, 19:40

Arkadaş hangi şehirde yaşıyosunuz siz? zeybekcinin yaptığı ve osman başkanın altyapı yaptığı hiç bi yerde tekrar altyapı çalışması yapılmadı. 2008den beri merkezden başlayıp dışarıya doğru mahalle mahalle kısım kısım altyapı yapıyolar.

Mevlüt Karabacak   -  Bağlantı 11 Mayıs 2020, 19:39

Sayın Zeybekci döneminde yapılan mahallelere değil, yeni mahallelere yatırım yapılıyor. Lütfen biraz vicdan, insanları boşa kışkırtmayın.

Veysel Güler   -  Bağlantı 11 Mayıs 2020, 19:37

Sevindik, Sümer ve Karşıyaka’nın altyapı çalışmaları ilk kez başlıyor. Kent merkezinde daha önce yapılan yerler arasında bu mahallelerimiz yoktu.

Eren 20   -  Bağlantı 11 Mayıs 2020, 19:35

Daha 1 hafta önce yağan kuvvetli yağmurda Adalet, Albayrak o bölgede yollardan sel akıyordu. Nerede bu altyapı, bir türlü çözemedim.

İsmail   -  Bağlantı 11 Mayıs 2020, 17:38

diğer yorum arkadaşların yorumlarını okudukça haberin içeriğini okumadan bodoslama yorum yaptıklarını görüyorum. akılları sıra daha önceki yapılan işle dalga geçmişler ama haberde sevindik, sümer ve karşıyaka diyor. yani merkezden bahsetmiyor.

levent   -  Bağlantı 11 Mayıs 2020, 15:42

daha 5 sene önce Sayın Zeybekçi yüzyılın altyapısını yapmıştı. bir daha baştan yapılacaksa israf demektir. yoksa sayın zeybekçi yalan mı söyledi demek istiyorsunuz

Hakan G   -  Bağlantı 11 Mayıs 2020, 15:27

Yahu şunu anlamıyorum bir türlü.Nihat Zeybekçi döneminde de yok devasa alt yapı,yüzyılın alt yapısı diyerek buna benzer cümlelerle çalışamalar yapıldı her yer kazıldı falan.Eee şimdi tekrardan mı yapılıyor?Her 10 yılda bir dev alt yapı.Helal olsun

Mehmet DUATEPE   -  Bağlantı 11 Mayıs 2020, 14:42

Allah Allaaaahhh, bak seeeennn !!! Şehrimize Zeybekçi zamanında yüzyılın alt yapı hamlesi yapılmamışmıydı !? O neydi, bu ne ? Milletin aklıyla dalgamı geçiliyor yoksa ? Kafamda deli sorular !?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu