REKLAMI GEÇ

60 yaş altındakiler için Huzurevi hazırlığı

60 yaş altındakiler için Huzurevi hazırlığı

Vali Yavuz Erkmen, mevcut huzurevine 60 yaş ve üzerinde olup, kendi işini görebilen yaşlıları kabul edilebildiğini, bu yaşın altında olan yaşlılar için Türkiye’de ilk defa kurulla ortak protokol yapılarak bir çalışma başlatmak istediklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 30 Aralık 2009 Çarşamba, 17:45

İl Sosyal Hizmetler Kurulu, Valilik Toplantı Salonu’nda toplandı. Vali Yavuz Erkmen’in başkanlık ettiği toplantıya; Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Kasım Kayıhan, Defterdar Vekili Turgut Çorabatır, Hayırseverler Nevzat Özel, Sait Atıcı, Yetim ve Acizleri Koruma Vakfı Başkanı Musa Kazım Manasır ve Yetim ve Acizleri Koruma Derneği Başkanı Ayten Kuruş katıldı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, 2009 yılında sosyal hizmetler alanında yaptıkları proje ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Kurumda korunmaya muhtaç çocukların tespiti ve korunması, evlat edindirme, koruyucu aile hizmetleri, ayni ve nakdi yardım hizmetleri, evde bakım hizmetleri, özürlü bakım hizmetleri, 60 yaş üzeri yardıma muhtaç insanlara hizmetler, aile danışma hizmetleri verildiğini söyleyen Altın, 2009 yılında 18 aileye 0-3 yaş arası çocukların evlatlık olarak verildiğini söyledi. 2009 yılında 250 aileye ayni ve nakdi yardım yapıldığını söyleyen Altın, evde bakım hizmetlerinde de Türkiye’de en başarılı illerin başında geldiğini söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, geçen yıl alınan karar ile Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocukların Çocuk Evleri’ne yerleştirilmesi çalışmalarında, 6 olan çocuk evi sayısının arttırılarak, 2010 yılında 10’a çıkarılacağını söyledi. Vali Erkmen, yine geçtiğimiz yıl alınan kararlarda, Huzurevi’ndeki çalışmaların ve çevre düzenlemesinin bitirildiğini, Yetiştirme Yurdu’nun protokol yapılarak, okulların devre arasında, çocukların yerleştirileceğini söyledi. Evde bakım konusunda yardıma muhtaç kişilere asgari ücret üzerinden maaş verilmesinin toplumda büyük fayda sağladığına dikkat çeken Vali Yavuz Erkmen, “2010 yılında planladığımız konular var: Birincisi, Engelsiz Yaşam Merkezi. Engelli çocuğa sahip aileler vefat ettikleri zaman, engelli çocuklarına bu merkez sahip çıkacak. Bu tür merkezler, Türkiye’de 6 ilde devreye sokulmaya başlandı. Biz bunun bir tanesinin de Denizli’de olmasını istiyoruz. Belediyemiz Göveçlik’te bir yer ayarladı. Belediye Meclisi’nden de geçti. 2010 yatırım yılına girip yapılacak. Çocuk Yuvamızı modernize etmemiz gerekiyor. Şu anki yerin arkasında 7.5 dönümlük yer var. Orası çocuk evleri için yapılacak. Yetişkin çocukların evlere çıkartılması projesi devam edecek. Sosyal hizmetler alanında, uzman ihtiyacını gidermeye yönelik üniversitede bölüm açılmasını istedik. Bu konuya olumlu bakıldı. Ocak ayında YÖK’e teklif edilecek ve açılacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Vali Yavuz Erkmen ayrıca, mevcut huzurevinin 60 yaş ve üzeri kendi işini görebilen yaşlıları kabul edebildiğini, bu yaşın altında olan yaşlılar için Türkiye’de ilk defa kurulla ortak protokol yapılarak bir çalışma başlatmak istediklerini söyledi.

Yetim ve Acizleri Koruma Vakfı Başkanı Musa Kazım Manasır, vakıf tarafından 200 yataklı bir huzurevinin yaptırıldığını, ancak yardım toplama konusunda sıkıntı çektiklerini söyledi. Devam etmekte olan inşaatın ihtiyaçlarının bulunduğunu söyleyen Manasır, maddi imkanlara ihtiyaç duyduklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı