REKLAMI GEÇ

Abalıoğlu: Okulların arasında ucube yaratmayın!

Abalıoğlu: Okulların arasında ucube yaratmayın!

Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV) Başkanı İsmet Abalıoğlu, Adalet Mahallesi’nde 2007’de dikilen fıstık çamlarının spor tesisine kurban edilmemesi çağrısında bulunarak, “Okulların bulunduğu ve Otostik Çocuklar Okulu’nun yapılacağı, projenin de buna göre hazırlandığı bölgede ucube yaratmayın” diye seslendi.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 24 Haziran 2015 Çarşamba, 13:38

Adalet Mahallesi’nde, Fatih İlkokulu ve Zihinsel Engelliler Okulu’nun bulunduğu, Otistik Engelli Çocuklar Okulu’nun projelendirildiği bölgede yapımı planlanan spor tesisi tartışma yarattı. Nedeni de 7 dönüm araziye 2007’de dikilen 500 dolayında ve 8 yaşındaki fıstık çamı ağaçlarının kesilecek olması.

DOÇEV bu konuyla ilgili kamuoyu duyalılığı oluşturulması için geçen hafta bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın ardından konuyu daha zdetaylı konuşmak üzere DOÇEV Başkanı İsmet Abalıoğlu ile randevulaştık. Biz sorduk, Abalıoğlu yanıtladı. İşte söyledikleri…

BEREKETLİ BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİYLE DİKİLDİ
Engin ÜNAL: DOÇEV, geçtiğimiz günlerde bir basın açıklamasıyla, Yenişehir Bölgesi’nde 7-8 yıllık çam fıstıklarının kesilip yerine spor salonu yapılacağı bilgisini kamuoyuyla paylaştı. Konuyla ilgili hem Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Merkezefendi Belediyesi’ne sorduk, böyle bir projeleri olmadığı ifade edildi. Nedir konu biraz daha detaylı konuşalım istedik…

İsmet ABALIOĞLU: 2007 senesinde, o dönem ki Bereketli Belediyesi’nin talebi üzerine orada ağaçlandırma çalışmasına katkı sağladık. Ağaçlar 8 yaşına geldi. Yaklaşık 500 civarında ağaç. Bugün ise oraya spor kompleksi yapılması söz konusu. Biz, spor kompleksine falan karşı değiliz. Ama DİYORUZ Kİ, pekala başka bir yere de yapılabilir. O bölgede uygun arazi olmadığını düşünemiyorum. Bizim istediğimiz yetişmiş ağaçlar kesilmesin.

Konu yalnız ağaçların kesilmesi değil. Orası okulların bulunduğu bir kompleks. Zihinsel Engelliler Okulu ve Fatih İlkokulu var. Şimdi de otistik engelliler için okul yapılacak. Orada o ağaçlar kesilip üç katlı spor kompleksi yapılırsa, o alan beton yığını haline gelecek ve tam bir “ucube” olacak. Oradaki mevcut yapılan kat irtifaları yapılacak binanın çok altında. Neden orada yapılsın diye ısrar var? Onu ben de bilmiyorum.

7 DÖNÜMÜN 5 DÖNÜMÜNE SPOR TESİSİ
Engin ÜNAL: Bu konuda belediyelerle bir temasınız oldu mu?

İsmet ABALIOĞLU: Randevu almaya çalıştık. Diğer yandan otistik çocukların anneleri de çok duyarlı, bu konuda onlar da randevu almaya çalıştı belediye başkanından ama şu ana kadar görüşme gerçekleşmedi.

Engin ÜNAL: Sizin ağaçlandırılmasına katkıda bulunduğunuz alan ne kadar?

İsmet ABALIOĞLU: Toplam yedi dönümlük bir arazi. Beş dönümüne spor kompleksi yapılacak.

Engin ÜNAL: O yer kamu arazisi midir?

İsmet ABALIOĞLU: Zannediyoum kamu arazisi. “Kimden izin almışlar? İstedikleri yere ağaç mı dikiyorlar gibi ifadeler duyduk. Biz kurulduğumuzdan beri gerek Orman İdaresi gerekse Milli Emlak’ın uhdesinde ve kamusal alanlarda çok fazla ağaçlandırma yaptık, ağaçlandırmaya katkıda bulunduk. Burada gerekli prosedürleri yerine getirdik bu çalışmalarda. Okul, hastane bahçeleri, mezarlıklar, köyler gibi pek çok kamusal alanda ilgili kurumun yetkililerinin talebi üzerine ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağladık. Bunun çok sağlıklı bir uygulama olduğuna inanıyoruz.

Engin ÜNAL: Siz fidanları dikerken ilgili yerlerden mutlaka izin alıyorsunuzdur?

İsmet ABALIOĞLU: O dönem Bereketli Belediye Başkanı ile birlikte diktik fidanları. Bir kurumun talebiyle katkı sağladık o arazinin ağaçlandırılmasına. Orada 500 civarında ağaç var.

SOMA FİLMİ BURADA TEKRARLANMASIN!
Engin ÜNAL: Bir tarafta spor kompleksi var, tamam güzel. Diğer tarafta olmazsa olmazımız yeşil alan… Orta yol bulma ya da başka yerde planlama konusunda bir çıkış yolu yok mudur? Gelinen nokta “Buraya spor kompleksi yapılacak, bu ağaçlar kesilecek” noktası mıdır?

İsmet ABALIOĞLU: Sıkıntı orada zaten. Soma’da termik santral için ağaç kesimi gündeme geldi. Duyarlı vatandaşlar yargıya taşıdı konuyu. Yargı yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ama ne oldu? Hukuki süreç devam ederken ağaçlar kesildi! Ağaçlar yoldan toplanmıyor. Biz hizmete karşı değiliz. Fakat bunun için mecbur musunuz ağaç kesmeye veya spor kompleksini ağacın bulunduğu yerde yapmaya mecbur musunuz? Aynı filmin tekrarı gibi.

Engin ÜNAL: O mahallede oturan insanların yaklaşımı nasıl? Hiç temasınız oldu mu?

Hayır böyle bir temasımız olmadı. Biz açıklamayla kamuoyuna duyurumuzu yaptık. O ağaçları çocuklar kendi elleriyle dikti. Yazık olmasın.

Engin ÜNAL: Oradaki otistik çocuklara eğitim verecek okulu da sizin grup yaptırıyor sanıyorum…

İsmet ABALIOĞLU: Otistik Çocuklar Okulu’nun protokolünü önceki Valimiz ile yaptık. Ağaçlıklı alan dahil olarak korunacağının sözünü verdi. Biz de bunun ışığında Mimar Cengiz Bektaş’a bir proje yaptırdık. Proje tam terzi işi oldu. Yani o araziye göre ve otistik çocukların ihtiyaçlarına göre… Bizce çok güzel bir proje. Eski Denizli’yi hatırlayın, içinden arıklar geçen sokaklarını andıran ve 5-6 ayrı bina var. Binaların hepsinin arasından geçen yol o sözünü ettiğimiz ağaçlı alana gidiyor. Ağaçlıklı alan, otistik okulu ve diğer okullar bu projeyle bir bütünlük arz ediyor. Bu güzelliği katletmeye hiçbirimizin hakkı yok. Bu işin bir tarafı.

İşin ikinci tarafı ise, otistik çocuklarımız zaman zaman kriz geçiriyor. O aşamada doğaya çıkmaları onları rahatlatıyor, krizi atlatmalarına vesile oluyor. Dolayısıyla o ağaçlara bu çocukların ihtiyacı var. Ve bu ağaçları kesmeye o çocuklar açısından da hakkımız yok. Karşı çıkışımız biz diktik diye değil. Kim diktiyse dikmiş.

Yorumlar

eren20   -  Bağlantı 26 Haziran 2015, 00:48

Albayrak altındaki spor tesisleri çok kullanılıyormuş gibi o bölgeye yeşili yok edip tesis yapmak akıl dışı.

mehmet   -  Bağlantı 24 Haziran 2015, 15:20

500 METRE İLERDE YAPTIKLARI SPOR TESİSİ SANKİ ÇOK KULLANILIYOR GÖZLERİNİ YETİŞMİŞ AĞAÇLARA DİKTİLER SANKİ KENDİLERİ DİKMİŞ GİBİ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 14 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 14 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 29Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 30Açık

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_