REKLAMI GEÇ

ABD’li Büyükelçi Ricciardone Denizli’de

ABD’li Büyükelçi Ricciardone Denizli’de

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Denizli Valisi Abdülkadir Demir’i ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2012 Çarşamba, 18:04

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, eşi Marie Ricciardone ile ziyaretler için Denizli’ye geldi. Ricciardone, ilk olarak Denizli Valisi Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti. Vali Demir, Denizli’nin turizmden ihracata kadar birçok konuda sürekli gelişen bir il olduğunu söyledi. Francis Ricciardone de, 1977 yılında ziyaret ettiği Denizli’nin çok gelişmiş ve güzelleşmiş olduğunu belirtti. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, ziyaret anısına ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’ye Denizli Cam’da üretilen çeşm-i bülbül hediye etti.

Büyükelçi ve eşi daha sonra Kömürcüoğlu Mermer tarafından düzenlenen 2’nci Uluslararası Taş Heykel Kolonosi’ni ziyaret edip, yabancı sanatçılar tarafından yapılan heykelleri inceledi. Ricciardone ve eşi daha sonra antik Laodikya kentini gezdi.

Bu arada basın mensupları Ricciardone’ye valilik çıkışında ABD’de yayınlanan The Wall Street Journal Gazetesi’nde, ABD Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırılarak, 34 kişinin öldüğü Uludere’de meydana gelen hava saldırısının ABD’nin istihbaratı ile yapıldığı yolundaki haberiyle ilgili yorumunu sordu. Soruyu gülümseyerek dinleyen Büyükelçi Ricciardone, “Ben buraya başka bir şey için geldim. ABD ve Türkiye arasında ticareti ve yatırımı teşvik etmek için geldim. O başka bir konu. Ben ilgilenmiyorum, o başka bir şey” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu