REKLAMI GEÇ

AB’yi anlattılar, ödülleri kaptılar

AB’yi anlattılar, ödülleri kaptılar

Türkiye-AB mali işbirliğindeki “Öğrenciler Avrupa Birliği’ni Öğreniyor” projesi kapsamında düzenlenen bilgi, resim, slogan ve kısa öykü yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllendirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2016 Çarşamba, 15:58

10-18 yaş aralığındaki öğrencilerin Avrupa Birliği’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusundaki bilgi düzeyini eğitim faaliyetleri yolu ile artırmanın hedeflendiği proje kapsamında 21 ildeki liselerin 10. sınıf öğrencilerine yönelik “AB’yi Öğreniyorum” konulu bilgi yarışması, 7. sınıflara yönelik “Bana AB’yi Anlat” konulu resim, 8. sınıflara yönelik slogan ve 9. sınıflara yönelik kısa öykü yarışmaları gerçekleştirildi.

İl finalinde Merkezefendi Aydem Fen Lisesi Takımı birinci, Tavas Özay Gönlüm Fen Lisesi ikinci ve Buldan Akın Anadolu Lisesi de üçüncü oldu. “Bana AB’yi Anlat” konulu 7. sınıflara yönelik sesim yarışmasında Cevriyenur Evci birinci, Gülbeyaz Kul ikinci, Atilla Döngelci üçüncü, 8. sınıflara yönelik slogan yarışmasında Eda Muslu birinci, Rabia Mıngır ikinci, Emin Tunçkın üçüncü ve 9. sınıflara yönelik kısa öykü yarışmasında Gamze Yergin birinci, Betül Özkul ikinci ve Gizem Nur Yılmaz üçüncü oldu. Her dalın birincisi olan öğrenciler Ankara’da yapılan Türkiye finaline katılarak İlimizi başarı ile temsil etti.

Başarılı öğrenciler için Emsan Doğan Demircioğlu İlkokulunda ödül töreni düzenlendi. Törene, Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever Mehmet Bahauddin Aksu, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini Vali Ahmet Altıparmak’tan aldı. Birinci olan öğrencilere bilgisayar ve madalya, ikincilere bisiklet ve madalya, üçüncülere de satranç takımı ve madalya verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu