REKLAMI GEÇ

“AÇIKLAMA GERÇEK DIŞI!”

“AÇIKLAMA GERÇEK DIŞI!”

CHP’li Yavaş, MHP İl Başkanı Kaplan’ın CHP yüzünden seçimi kaybettikleri iddiasına ‘Üye sayımız kadar oy aldık. Fire yok. MHP ile aramızda sözlü ya da yazılı anlaşma da yok” yanıtını verdi ekledi; “Bizden daha az üyesi bulunan bir partinin adayını desteklememiz mümkün değil”

/ DENİZLİHABER / 17 Mart 2011 Perşembe, 17:44

CHP Belediye Meclis grubu üye sayısına dikkat çeken İl Başkanı Himmet Yavaş, adaylarının iki ve üçüncü turlarda grubun tümünün desteğini aldığını söyledi. Partisinden bir firenin olmadığına dikkat çeken Yavaş, bu nedenle MHP İl Başkanı Zafer Kaplan’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

“AYAK OYUNU BİZİM İŞİMİZ DEĞİL”
MHP İl Başkanı Kaplan’ın ortaya attığı senaryoyu “komik” olarak nitelendiren Yavaş, yazılı açıklamasında MHP ile CHP arasında herhangi bir sözlü veya yazılı bir protokol olmadığını dile getirdi. MHP il başkanının bu olayı siyasi olarak partisine puan devşirme gayreti olarak gördüğünü öne süren Yavaş, “CHP’nin hiçbir partiyle siyasi pazarlığı da yoktur, anlaşması da. Ayak oyunları bizim işimiz değildir. Herkes söylediği sözü ölçüp biçerek konuşmalı, asla CHP’yi bu gibi senaryoların içine çekmemelidir” dedi.

“NİYE KÜÇÜK PARTİYİ DESTEKLEYELİM”
Yavaş açıklamasına şöyle devam etti; “Siyaseten AKP’den 2 üyeyi yanlarına çektiğini ifade edenler, böyle bir anlaşmayı veya protokolü ispat etmek zorundadırlar. Kendilerini ispata çağırıyoruz. Kaldı ki belediye meclis grubunda üye sayısı bakımından ikinci büyük partiyiz. Mecliste bizden daha az üyesi bulunan bir partiyi başkanlık konusunda destekleme iddiası bu açıdan da mümkün değildir. Siyaset rüyayı yorumlama değil, realitelerle hareket etme işidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu