REKLAMI GEÇ

Açılışı yapılan yeni çevre yolunu görenler havaalanına benzetti

Açılışı yapılan yeni çevre yolunu görenler havaalanına benzetti

Denizli Büyükşehir Belediyesinin tamamladığı 50 metre genişliğindeki Yeni Çevre Yolu, törenle trafiğe açıldı. 8 şeritli, 2 parklanma alanı, bisiklet yolu ve geniş kaldırımlarıyla havaalanına benzetilen yoldan ilk olarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın kullandığı araç geçti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mart 2019 Çarşamba, 13:55

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ali Marım Bulvarı’nı Hal Köprülü Kavşağı’na bağlayan Yeni Çevre Yolu’nu törenle hizmete açtı. Törene, Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Grupbaşkan Vekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Osman Zolan, 2004 yılında Denizli’de bulunan araç sayısının 134 bin olduğunu, bugün ise bu rakamın 417 bine yükseldiğini ifade ederek, 15 yılda araç sayısının 3 kattan daha fazla arttığını söyledi.

“Bugüne kadar 16 tane köprülü kavşak yaptık”
Ulaşım anlamında birçok yatırım yaptıklarını belirten Başkan Osman Zolan, “Bugüne kadar 16 tane köprülü kavşak yapmışız ve birçok kavşak düzenlemeleri ile trafikte rahatlama sağlamışız. Türkiye’de ilk olan yerli ve milli olması ile gurur duyduğumuz Trafik Yönetim Sistemini kullanıyoruz. Türkiye’de bununla ilgili de ödülümüzü aldık. Ancak mesele ödül almak değil mesele milletimizin ihtiyacını gidermek, sıkıntısını gidermek” dedi.

Yeni Çevre Yolu ile çok sayıda aracın şehir merkezine girmekten kurtulacağına, bundan dolayı vatandaşların konforlu ve zaman kaybı olmadan seyahat edeceğine de işaret eden Başkan Zolan, “Bu yolumuzun açılacağını ön görerek Hal Kavşağımızı da yaptık. Bu yol Hal Kavşağı’na bağlanarak, Ankara – İzmir Bulvarları’na ve Bozburun Kavşağı’na kadar ulaşıyor” dedi.

Sürücülere uyarı: “Bu yol yarış pisti değil”
Yolun tamamında alt yapının da yapıldığına dikkati çeken Başkan Osman Zolan, “Burada her yönüyle düşünülmüş dört dörtlük bir proje var. İnşallah şehrimize hayırlı uğurlu olur. Sürücülerimize araçlarını dikkatle kullanmalarını tembih ediyoruz. Bu yolumuz konforlu, geniş ama burası bir yarış pisti değil. Bu hususlara dikkat ederek vatandaşlarımız güle güle kullansınlar. Şehrimizin üzerinden geçecek trafik inşallah buraya gelecek” diye konuştu.

Başkan Osman Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler de bu dünyadan bir gün geçeceğiz. Önemli olan geride iz bırakmaktır. Esas olan geride eser bırakmaktır. Onun gayreti içerisindeyiz. Milletimizin hizmetinde milletimizin sıkıntılarını giderme noktasında gayret içerisindeyiz. Bir nebze bunu yapabilirsek kendimizi mutlu addediyoruz.”

“Muhteşem eserlerin açılışlarını yapıyoruz”
Milletvekili Ök, Yeni Çevre Yolu’nun hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, şehrin her noktasına dokundu. Başkanımız Osman Zolan’a ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Allah kaza bela vermeden bu yolumuzu kullanmayı vatandaşlarımıza nasip etsin” dedi. Milletvekili Yıldız, “Her gün başka bir onur yaşıyoruz, Belediye Başkanlarımız bizi hakikaten gururlandırıyorlar. Biz de Ankara’da göğsümüzü gere gere ilimizi temsil ediyoruz. Her ilin vekilleri bu kadar şanslı değil. Muhteşem eserlerin açılışlarını yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızı Sayın Osman Zolan’ı tebrik ediyorum, kendisine ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Açılışları yapmaya yetişemiyoruz”
Milletvekili Tin, açılışını yapacakları yolun çok geniş olduğunu ve bu nedenle havaalanına benzediğini belirterek, “Başkanımdan Allah razı olsun. Şehrin her yerine dokundu ve halkın hizmetine sundu. Bu güzel bir yarış. Yapılanın üzerine koymak çok güzel. Denizlimizin her yerine yaptıkları tesislerin açılışlarını yapmaya biz yetişemiyoruz. Başkanımız Osman Zolan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Grup Başkanvekili Özkan, “Bizim aşkımız sevdamız Denizli. Bizim bugün burada amacımız siz kıymetli hemşehrilerimizle bir araya gelerek coşkumuzu ve heyecanımızı paylaşmak. Bu heyecanımıza ortak olduğunuz için yürekten teşekkür ediyorum. Demokrasilerde bu hizmetleri yapan kadroları göreve getirenler hizmetlerin asli sahibidir. Onun için bu hizmetleri de siz değerli hemşehrilerimiz yerine getirdiniz” dedi.

“Denizli daha güzel gözüküyor”
Vali Karahan, Yeni Çevre Yolu’nun çok güzel bir hizmet olduğunu belirterek, “Havaalanı pisti şeklindeki yollarla Denizli daha güzel gözüküyor. Ulaşımla ilgili sorunlar birer birer çözülüyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah’ım milletimizin yolunda güzel hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi. Konuşmanın ardından yolun açılışı dualarla yapıldı. 4+4 olmak üzere toplam 8 şeritli, 2 parklanma alanı, bisiklet yolu ve geniş kaldırımlarıyla havaalanına benzetilen yoldan ilk olarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın kullandığı araç geçti. Başkan Zolan’a araçta Vali Karahan, Milletvekili Tin ve Ök eşlik etti.

Yeni Çevre Yolu
Ali Marım Bulvarı’nı Hal Kavşağı’na bağlayan Yeni Çevre Yolu ile 1200 Evler, Yenişehir, Adalet, Gümüşler, Üçler, Göveçlik, Yenişafak, Hisar, Hallaçlar, Barutçular, Bereketler, Çakmak, Kadılar ve Karahasanlı bölgesindeki onlarca mahalle İzmir Bulvarı, Bozburun yolu ve buradan Ankara yoluna güvenli bir şekilde ulaşacak. Onbinlerce aracı şehir merkezine girmekten kurtaracak Yeni Çevre Yolu, trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak. 50 metre genişliğindeki Yeni Çevre Yolu, 4 gidiş, 4 geliş, 2 parklanma alanı, bisiklet yolu ve otobüs ceplerinden oluşuyor. Her iki yönde de kaldırımın yer aldığı çevre yolunda ayrıca 3 adet de akıllı kavşak bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 14 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 14 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 29Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 30Açık

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_