REKLAMI GEÇ

ADD ve Ülkü Ocakları’ndan alternatif kutlama

ADD ve Ülkü Ocakları’ndan alternatif kutlama

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için sabah resmi törenlerle gerçekleştirilirken, akşam saatlerinde de alternatif kutlamalar düzenlendi. 19 Mayıs nedeniyle Delikliçınar Meydanı’na önce Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi’nin gençleri geldi, ardından Ülkü Ocakları Denizli Şubesi üyeleri. Her iki grubunda ortak sloganı “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” oldu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2016 Perşembe, 18:32

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 2012 yılında yayınlanan bir genelge ile Ankara dışındaki illerde sadece okullarda kutlanmaya başlanmasını protesto eden ADD Denizli Şubesi Gençlik Kolları ile Ülkü Ocakları Denizli Şubesi, Delikliçınar Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

denizli-add-ulkuculer-19-eylem-4

ÖNCE ADD’Lİ GENÇLER GELDİ
Delikliçınar Meydanı’na önce “Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu cumhuriyetimizin değerini bilene”, “Biz Türkiye’nin 2. Kurtuluş savaşçılarıyız”, “Özgürlüğün adımı 19 Mayıs, gençliğe verilmiş bir meşale 19 Mayıs, sönmeyen bir ateş 19 Mayıs” yazılı dövizlerle ADD Denizli Gençlik Kolları geldi. Bazı siyasi parti il ve ilçe temsilcilerinin de yer aldığı basın açıklaması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

denizli-add-ulkuculer-19-eylem-3

Katılımcılar adına basın açıklamasını Fevzi Tetik yaptı. Tetik, “Türkiye Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlığı uğrunda mücadele eden Türk halkının direncini kırmak isteyen emperyalist ve yerli işbirlikçisi karanlık zihniyet, ülkemizi modern Sevr olan Büyük Ortadoğu Projesi’ne götürmekte, bölünmez bütünlüğümüzü yıllardır göz yumdukları terör örgütüne peşkeş çekilmektedir. Milletimiz, bu karanlık zihniyetin ihaneti ve şehitlerimizin acıları içinde harap ve bitap düşmek üzeredir. Bizler çok iyi biliyoruz ki, işte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifemiz, Türk İstiklal ve Cumhuriyeti’ni kurtarmaktır. Türkiye’nin yeni kurtuluş savaşçıları olarak Atatürk’ün yolundan dönmeyerek, zafere ulaşacağımızı herkese yeniden ilan ediyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından ADD’li gençler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Bursa Nutku’nu okudu. ADD’li gençler “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları atarak meydandan ayrılırken, alanı Ülkü Ocakları Denizli Şubesi üyeleri doldurdu.

denizli-add-ulkuculer-19-eylem-2

AMAÇ AYNI SLOGAN AYNI
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak amacıyla Delikliçınar Meydanı’na gelen ülkücü gençler de “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları attı. MHP İl Başkanı Cafer Birtürk’ün de katılarak destek verdiği ülkücü gençler adına basın açıklamasını Ülkü Ocakları Denizli Şube Başkanı Murat Naci Öncel yaptı.

denizli-add-ulkuculer-19-eylem-1

Öncel, “Böylesine önemli bir gün, 2012 yılında yayınlanan bir genelge ile Başkent dışındaki illerde sadece okullarda kutlanmaya başlanmış, stadyumlarda, hipodromlarda düzenlenen törenlere son verilmiştir. Bu durum bizce milli değerlerimizin örselenmesi, törenlerin toplumsal kaynaşma vesilesi olmaktan çıkarılıp, okul duvarları arasına sıkıştırılması, gelecek nesillerin Kurtuluş Savaşı ve Türk tarih şuuruyla bağlarının koparılması, milli bayramların öneminin azaltılması anlamına gelmektedir. Biz Ülkü Ocakları olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın adına yakışır şekilde, bayram tadında, statlarda kutlanana kadar, bu alanlarda olacağız” diye konuştu.

denizli-add-ulkuculer-19-eylem-5

Öncel’in basın açıklamasının ardından gençler “Ülkücü Andı”nı okuyarak alandan ayrıldı.

Yorumlar

öğrenci velisi   -  Bağlantı 20 Mayıs 2016, 08:10

Her iki gruptaki arkadaşlara helal olsun. Sizlerle gurur duyuyorum. Siz gençler olduğu müddetçe yobazlara geçit yok.

Haydar   -  Bağlantı 19 Mayıs 2016, 19:20

Ülkücü gençleri çok takdir ettim. Ama ülkücülerin zirvesindeki politikacılar partilerini götürüp Akpnin otoriter politikalarına yamadılar. Mustafa Kemal’in askeri olmak isteyenler önce akpli ülkücülerden kurtulmalı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu