REKLAMI GEÇ

Adil Beştaş Evi restore ediliyor

Adil Beştaş Evi restore ediliyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihine tanıklık eden ve az sayıda kalan binalardar birisini daha yıkılmaktan kurtarıyor. Bunlardan birisi olan Değirmenönü Mahallasi’ndeki Adil Beştaş Evi’nde de restorasyon çalışmalarına başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2016 Cumartesi, 15:48

Daha önce Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı, Merzeci Un Fabrikası, Cezmi Ökten Evi ve Necdet Bilge Evi gibi tarihi yapıları kente kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Adil Beştaş Evi’nin de restorasyonu için çalışmalara start verdi.

1950’li yıllarda moloz taş ve tuğla malzeme kullanılarak almaşık duvar tekniği ile inşa edilen, bakımsızlık nedeniyle de harabeye dönüşen bina, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Bina restorasyon çalışmalarının ardından diğer tarihi yapılar gibi Denizli halkının hizmetine sunulacak.

“ŞEHRİN EN KIYMETLİ MİRASLARI”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin tarihi dokusunu gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirterek, “Belediyelerin hizmet alanı sadece alt ve üst yapı gibi çalışmalarla sınırlı değildir. Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel ve tarihi değerlerimize sahip çıkmak önemli önceliklerimizden biridir. Bu kapsamda pek çok tarihi yapıyı yok olmaktan kurtararak şehir yaşamına kazandırdık. Tarihi Adil Beştaş Evi’nde başlattığımız restorasyon çalışmalarımızı da kısa bir sürede tamamlayarak, halkımızın hizmetine kazandıracağız. Tarihi yapılar bir şehrin en kıymetli miraslarıdır. Bu bilinçle Denizli’deki tarihi yapıları aslına uygun bir şekilde restore ederek kentimizin zenginlikleri arasına katıyoruz” dedi.

121 DEV PROJE İLE 10 TARİHİ BİNA DAHA
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2016-2017 Eylem Planı ile 10 tarihi binayı daha kente kazandıracak. 121 Dev Projesi kapsamında Adil Beştaş Evi, Cezmi Ökten Evi 1, Bayram Özkan Evi ve Güney Hükümet Konağı ve Lojmanı’nın restorasyon çalışmaları yapılacak. Ayrıca Buldan, Tavas, Sarayköy, Çal, Çivril ve Babadağ ilçelerinde de 6 adet tescilli yapının kamulaştırma çalışmaları gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu