REKLAMI GEÇ

Ahilik Haftası kutlandı

Ahilik Haftası kutlandı

Ahilik Kültürü Haftası Denizli’de renkli etkinliklerle kutlandı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2014 Pazartesi, 13:51

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Ticaret Borsası tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Ahilik Haftası’ etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başladı.

ic-2

Mehter takımının eşlik ettiği kortej yürüyüşü Gazi Bulvarı’ndan başlayarak Bayramyeri Meydanı’na kadar devam etti. Buradaki törene, Vali Vekili Ekrem Büyükata, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, esnaf odalarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik alanında mehter takımı ile Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.

ic-5Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, “Bugün ustalarının yanında pratik bilgi ve beceri kazanan çocuklarımızın, Mesleki Eğitim Merkezlerinde çağdaş araç ve gereçlerle tanışmasını ve kaynaşmasını sağlayarak Avrupa ve dünya ile rekabet edebilecek esnaf sanatkarlar yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

ic-4Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Ahilik kültürünün iş ahlakına sahip, dürüst esnaflar yetiştirilmesi anlamında önemli olduğunu belirterek, “Gerçekten bu kültür yıllara dayanan bir kültürdür. Bizim esnaflarımızın, sanatkarımızın bugün yetişmiş olan kalfaların güzel ahlak anlayışının temellerini oluşturan bir kültürdür. Bu kültürü bundan sonraki nesillere aktarmak amacıyla böyle kutlamaların önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

ic-3
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ahilik felsefesinin dürüstlük ve ahlak temeline oturmuş bir anlayış olduğunu belirterek, “Özümüzü hiçbir zaman unutmayacağız. Geldiğimiz yeri unutmayacağız. Denizli’miz bu ahilik kültüründen nasibini almamış olsaydı, bugün elde edilmiş olan başarıyı ortaya koyamazdı” dedi.
ic-7Vali Vekili Ekrem Büyükata da, ahiliğin dünyada eşi benzeri olmayan en eski bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade ederek, “ Özellikle ülkemizde Ahilik kültürü çok anlamlı hale gelmektedir. Müteşebbis Denizli insanı olaylara hep ılımlı yaklaşmış sorunları mümkün olduğu kadar kendi imkanları ile çözmeye çalışmıştır. Bugün 3 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye ihracatında 8. sıraya yerleşmiştir” diye konuştu.

ic-1
Törende ayrıca Denizli’de tuhafiyecilik yapan esnaf Şerif Ali Balcı’ya yılın en iyi esnaf ödülü verildi. Etkinliğin sonunda Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, şed kuşanma törenini canlandırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu