REKLAMI GEÇ

Ahilik Kültürü Haftası törenle başladı

Ahilik Kültürü Haftası törenle başladı

16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ahilik Kültürü Haftası Bayramyeri’nde gerçekleştirilen renkli törenle başladı. Etkinlikler 22 Eylül’e kadar devam edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2019 Salı, 16:01

Bayramyeri Meydanında başlayan kutlama etkinliklere Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Ticaret İl Müdürü Süleyman Yener Pektaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından zeybek gösterisi sunuldu.

Zeybek gösterisinin ardından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekibi tarafından ‘Şed Kuşatma’ töreni canlandırıldı.

Etkinlikte katılımcılara seslenen Vali Hasan Karahan, idam edilen Adnan Menderes ve iki bakanını andı. Onların yaktığı meşalenin sönmeyeceğini belirten Vali Karahan, “Gençlerimiz hak, adalet ve özgürlüğünden vazgeçmeden devam edecektir. Hiçbir baskıya, dayatmaya boyun eğmeyecektir” dedi.

Türk kültürünün temelinin, şehir hayatının esasının Ahilik olduğunu anlatan Vali Karahan, “İnsan olmanın, Müslüman olmanın şartlarını en güzel özetleyen ilkeler Ahilik İlkeleridir. Biz bu ilkelere sahip ahi kardeşlerimizle, esnaf kardeşlerimizle bugüne kadar devam ettik ve bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz. Biliyoruz ki ülkemizin omurgası esnaf ve sanatkarlardır. Onlar üreticiden alıp tüketiciye ulaştırırken, ihtiyaçlarımızı karşılarken, önemli bir görev üstleniyorlar. Zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz ama biliyoruz ki yine de aslımız sağlamdır. ‘Asil azmaz bal kokmaz, kokarsa yağ kokar’ derler, onun da aslı ayrandır. Onun için aslımızı hatırlayarak, önümüze geleceğimize bakacağız. Milletimizin basiretinden, ferasetinden ve cesaretinden her zaman gurur duyduk, örnek aldık. Onların bu asil tavır ve davranışlarına dayanarak da hizmetlerimize devam ediyoruz. İnşallah haftanız hayırlı olsun. Bereketli, bol, helalinden ve temiz kazançlar olsun. Bu Kültürün unutulmaması, yaşatılması ve genç evlatlarımıza, sevgili öğrencilerimize ulaştırılması için biz de üzerimize düşeni yapalım diyorum. Tekrar haftanız kutlu olsun” dedi.

Protokol konuşmaların ardından, Vali Hasan Karahan ve protokol üyeleri tarafından İl Ahisi, kalfası ve çırağına plaket verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu