REKLAMI GEÇ

AKÇAY VADİSİ’Nİ KEŞFE ÇIKTILAR

AKÇAY VADİSİ’Nİ KEŞFE ÇIKTILAR

Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüşü Grubu, bu hafta rotasını Kale’ye çevirdi. İlçenin bilinmeyen güzelliklerini keşfe çıkan grup üyeleri, antik kent tabea’ya uğradı, dağları aştı, kanyoları gördü ve vadilerden geçerek, 13 kilometrelik bir doğa keşif gezisi gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2015 Pazar, 10:18

Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu, gerçekleştirdiği gezilerle Denizli ve çevresinde farklı ve pek bilinmeyen güzellikleri keşfetmeye devam ediyor. Grup üyeleri ve doğa yürüyüşüne katılanlar, çok fazla tanınmayan veya hiç gidilmemiş yörelere gidip, yörenin doğa ve tarihi güzelliklerini görme fırsatını yakalıyor.

Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu’nun bu haftaki rotası, ilin güney batısında buluna Akçay Vadisi sonundaki “Çav kavşağı” olarak tanımlanan, Akçay ve Yenidere çaylarının buluştuğu nokta oldu. Geziye katılanlar, Kale’deki antik Tabea kentinin tarihi mekanları ile camiyi gezdi.

Kale den sonra Akçay ve Yenidere çaylarının buluşarak Kemer barajını beslediği yer olan ve İnceğiz Kanyonu’na da can veren suyun yolculuğuna tanıklık eden Laodikya Gezi ve Yürüyüş Grubu üyeleri, Muslugüme’den başlayıp Künar ve Karakaya mahallelerine doğru yaklaşık 13 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdi.

Akçay ile Yenidere çaylarının kıvrım kıvrım akışını yüksek kesimlerden izleyen grup, Karakaya’dan araçla İnceğiz Mahallesi’ne yöneldi. İnceğiz Kanyonu’nu üstten gören; Denizli, Aydın ve Muğla illerinin kesiştiği yerde mola vererek, hem Kemer Barajı’nı ve çevresini hem de eşsiz manzarasıyla İnceğiz Kanyonu’nu görme fırsatını buldu.

Grup üyeleri, buradaki dinlenme ve seyir sonrası İnceğiz Mahallesi’ndeki üreticilerden zeytin, zeytinyağı ve incir gibi ürünlerden satın alarak kente döndü.

denizli-zeki-akakca-kale-yuruyusu-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu